Capgemini bespaart 22 duizend spitskilometers

Redactie Redactie
• Laatste update:

De medewerkers kregen allemaal een consult met een mobiliteitscoach en ze speelden het spel van5naar4, waarbij je een van de vijf werkdagen anders reist of werkt. Het doel: minder auto’s in de spits. En dat kan volgens het programma alleen door inzicht te krijgen in de triggers die het reisgedrag van mensen veranderen.

In het mobiliteitsspel zijn drie teams binnen Capgemini de strijd met elkaar aangegaan om de meeste ‘duurzame verplaatsingen’ te behalen, op basis van een persoonlijk reisprofiel (‘Hoe reis jij normaal gesproken naar je werk’). Er kon gekozen worden uit thuiswerken, fietsen of reizen buiten de spits, daar waren punten mee te verdienen. De mobiliteitscoach regelde een individueel coachingsgesprek en stelde een intentieverklaring op, met het zicht op eventuele vervolggesprekken om de persoonlijke reisdoelstellingen te behalen.

Capgemini bespaart 22 duizend spitskilometers | Fleet&Mobility

Capgemini bespaart 22 duizend spitskilometers

Redactie Redactie
• Laatste update:

De medewerkers kregen allemaal een consult met een mobiliteitscoach en ze speelden het spel van5naar4, waarbij je een van de vijf werkdagen anders reist of werkt. Het doel: minder auto’s in de spits. En dat kan volgens het programma alleen door inzicht te krijgen in de triggers die het reisgedrag van mensen veranderen.

In het mobiliteitsspel zijn drie teams binnen Capgemini de strijd met elkaar aangegaan om de meeste ‘duurzame verplaatsingen’ te behalen, op basis van een persoonlijk reisprofiel (‘Hoe reis jij normaal gesproken naar je werk’). Er kon gekozen worden uit thuiswerken, fietsen of reizen buiten de spits, daar waren punten mee te verdienen. De mobiliteitscoach regelde een individueel coachingsgesprek en stelde een intentieverklaring op, met het zicht op eventuele vervolggesprekken om de persoonlijke reisdoelstellingen te behalen.