Politie schaft Sprinters aan voor ME

Redactie Redactie
• Laatste update:

Daarover tekent Mercedes-Benz vandaag een raamovereenkomst met waarnemend directeur Politiedienstencentrum, Gerrit den Uyl. De aanschaf maakt onderdeel uit van de Aanbesteding Politievoertuigen.

De politie neemt de eerste voertuigen naar verwachting in het najaar van 2016 in gebruik. Het streven is dat elke eenheid in de zomer van 2017 in ieder geval over drie groepsvoertuigen en een commandowagen beschikt. De ME-voertuigen vormen de eerste categorie voertuigen waarvoor het korps het contract tekent. Met dit programma verwerft de politie de komende tijd nieuwe voertuigen voor haar wagenpark.

Behalve een andere kleur hebben de voertuigen ook een brede deur aan beide zijkanten, waardoor agenten snel kunnen uitstappen. Omdat dit openslaande deuren zijn, kunnen zij er direct achter in dekking gaan. Met de felle, witte lampen bovenop de bus kan de politie bovendien lastige mensen verblinden en zo in toom houden. Ook nieuw is de arrestantencel. Daardoor kan niet alleen de ME, maar ook een aanhoudingseenheid dit voertuig gebruiken.

Eerder werd de politie verdacht van corruptie bij een tender.  

Politie schaft Sprinters aan voor ME | Fleet&Mobility

Politie schaft Sprinters aan voor ME

Redactie Redactie
• Laatste update:

Daarover tekent Mercedes-Benz vandaag een raamovereenkomst met waarnemend directeur Politiedienstencentrum, Gerrit den Uyl. De aanschaf maakt onderdeel uit van de Aanbesteding Politievoertuigen.

De politie neemt de eerste voertuigen naar verwachting in het najaar van 2016 in gebruik. Het streven is dat elke eenheid in de zomer van 2017 in ieder geval over drie groepsvoertuigen en een commandowagen beschikt. De ME-voertuigen vormen de eerste categorie voertuigen waarvoor het korps het contract tekent. Met dit programma verwerft de politie de komende tijd nieuwe voertuigen voor haar wagenpark.

Behalve een andere kleur hebben de voertuigen ook een brede deur aan beide zijkanten, waardoor agenten snel kunnen uitstappen. Omdat dit openslaande deuren zijn, kunnen zij er direct achter in dekking gaan. Met de felle, witte lampen bovenop de bus kan de politie bovendien lastige mensen verblinden en zo in toom houden. Ook nieuw is de arrestantencel. Daardoor kan niet alleen de ME, maar ook een aanhoudingseenheid dit voertuig gebruiken.

Eerder werd de politie verdacht van corruptie bij een tender.