Rotterdam plaatst tot 4.000 laadpalen

Redactie Redactie
• Laatste update:

In mei had de gemeente Rotterdam een tender uitgeschreven voor deze opdracht.

Om deze mega-order te realiseren werkt Engie weer samen met EV-Box. “EV-Box is de leverancier van de palen en de bijbehorende software”, aldus Hugo Pereira, marketing en growthmanager bij EV-Box. “Wij analyseren met de software de bezettingsgraad van laadpalen in de regio en kunnen zo meten waar vraag is naar meer laadpalen. Dat geven we dan door aan Engie. In overleg met de gemeente plaatsen zij meer palen in het gebied.”

Zelf aanvragen
Het stadsdeel Rotterdam-West heeft besloten dat hun bewoners wel zelf een aanvraag kunnen doen voor een laadpaal. “De gemeente beslist uiteindelijk of dit daadwerkelijk gebeurt”, vertelt Pereira.

Hoeveel palen er uiteindelijk worden geplaatst, staat nog niet vast.

Onlangs was EV-Box ook aanwezig op de Avere E-mobility Conference in Amsterdam. In Fleet&Mobility is te lezen dat Kristof Vereenooghe, ceo van het van origine Nederlandse EV-Box, stelt dat het laden niet meer afhankelijk zou moeten zijn van het aantal EV’s in de buurt. 

Rotterdam plaatst tot 4.000 laadpalen | Fleet&Mobility

Rotterdam plaatst tot 4.000 laadpalen

Redactie Redactie
• Laatste update:

In mei had de gemeente Rotterdam een tender uitgeschreven voor deze opdracht.

Om deze mega-order te realiseren werkt Engie weer samen met EV-Box. “EV-Box is de leverancier van de palen en de bijbehorende software”, aldus Hugo Pereira, marketing en growthmanager bij EV-Box. “Wij analyseren met de software de bezettingsgraad van laadpalen in de regio en kunnen zo meten waar vraag is naar meer laadpalen. Dat geven we dan door aan Engie. In overleg met de gemeente plaatsen zij meer palen in het gebied.”

Zelf aanvragen
Het stadsdeel Rotterdam-West heeft besloten dat hun bewoners wel zelf een aanvraag kunnen doen voor een laadpaal. “De gemeente beslist uiteindelijk of dit daadwerkelijk gebeurt”, vertelt Pereira.

Hoeveel palen er uiteindelijk worden geplaatst, staat nog niet vast.

Onlangs was EV-Box ook aanwezig op de Avere E-mobility Conference in Amsterdam. In Fleet&Mobility is te lezen dat Kristof Vereenooghe, ceo van het van origine Nederlandse EV-Box, stelt dat het laden niet meer afhankelijk zou moeten zijn van het aantal EV’s in de buurt.