Auto en fiscus

Laatste update:

VZR: kilometervergoeding moet omhoog

Foto: Shutterstock

De roep om een verhoging van de onbelaste kilometervergoeding zwelt aan nu de brandstofkosten fors stijgen. Zowel vakbonden als de werkgevers willen een hogere onbelaste kilometervergoeding. Vandaag roept ook Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) op tot een onmiddellijke verhoging.
De vereniging schrijft: “De ongekende stijging van de brandstofprijzen leveren vooral voor de 4,3 miljoen werknemers die zakelijk kilometers rijden met een eigen auto een grote kostenpost op”. 
Het kabinet meldde eerder de vergoeding wil die tot 2024 houden op 0,19 euro. In het coalitieakkoord is afgesproken dat er over twee jaar 200 miljoen euro voor wordt uitgetrokken en een jaar later komt daar nog eens 200 miljoen euro bij. Dat komt neer op zo’n 1,5 cent extra per jaar.
2006
De VZR, die vorig jaar al een verhoging naar 24 cent voorstelde, schrijft verder: “de meeste werkgevers hanteren 19 cent onbelaste kilometervergoeding als norm (…). Een gemiddelde auto kost aan variabele lasten veel meer dan deze 19 cent. Dit bedrag is sinds 2006 ongewijzigd en de lasten zijn echt gestegen de afgelopen tijd.
VZR bepleit al jaren een indexatie van dit onbelaste tarief, dit staat ook in het regeerakkoord. VZR vraagt het kabinet om dit naar aanleiding van de stijging van de brandstofprijzen versneld door te voeren.”

VZR: kilometervergoeding moet omhoog | Fleet&Mobility
Auto en fiscus

Laatste update:

VZR: kilometervergoeding moet omhoog

Foto: Shutterstock

De roep om een verhoging van de onbelaste kilometervergoeding zwelt aan nu de brandstofkosten fors stijgen. Zowel vakbonden als de werkgevers willen een hogere onbelaste kilometervergoeding. Vandaag roept ook Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) op tot een onmiddellijke verhoging.
De vereniging schrijft: “De ongekende stijging van de brandstofprijzen leveren vooral voor de 4,3 miljoen werknemers die zakelijk kilometers rijden met een eigen auto een grote kostenpost op”. 
Het kabinet meldde eerder de vergoeding wil die tot 2024 houden op 0,19 euro. In het coalitieakkoord is afgesproken dat er over twee jaar 200 miljoen euro voor wordt uitgetrokken en een jaar later komt daar nog eens 200 miljoen euro bij. Dat komt neer op zo’n 1,5 cent extra per jaar.
2006
De VZR, die vorig jaar al een verhoging naar 24 cent voorstelde, schrijft verder: “de meeste werkgevers hanteren 19 cent onbelaste kilometervergoeding als norm (…). Een gemiddelde auto kost aan variabele lasten veel meer dan deze 19 cent. Dit bedrag is sinds 2006 ongewijzigd en de lasten zijn echt gestegen de afgelopen tijd.
VZR bepleit al jaren een indexatie van dit onbelaste tarief, dit staat ook in het regeerakkoord. VZR vraagt het kabinet om dit naar aanleiding van de stijging van de brandstofprijzen versneld door te voeren.”