Bergen op Zoom zet Zoe in tegen foutparkeerders

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Volgens de gemeente is het uitrusten van een EV met een scaninstallatie een wereldwijde primeur. In onder meer Amsterdam rijden 150 Zoe’s rond voor handhaving. Ook is er een beveiligingsbedrijf dat met de elektrische auto surveilleert.

Accu’s

Volgens Wethouder Yvonne Kammeijer was het een behoorlijke uitdaging om de scaninstallatie op het dak te laten werken, omdat die flink wat stroom nodig heeft en dus de actieradius, nominaal 400 kilometer, flink zou beperken. Uiteindelijk is gekozen voor een extra accupakket om de installatie te voeden.

Burgemeester Petter laat weten dat de scanauto breder zal worden ingezet dan parkeerbeheer alleen: de auto zal ook een oogje in het zeil gaan houden tegen vandalisme en illegale vuilstort. Van de vijf inzetmogelijkheden die in het persbericht worden genoemd zijn er evenwel drie die onder parkeerbeheer vallen.

Bergen op Zoom zet Zoe in tegen foutparkeerders | Fleet&Mobility

Bergen op Zoom zet Zoe in tegen foutparkeerders

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Volgens de gemeente is het uitrusten van een EV met een scaninstallatie een wereldwijde primeur. In onder meer Amsterdam rijden 150 Zoe’s rond voor handhaving. Ook is er een beveiligingsbedrijf dat met de elektrische auto surveilleert.

Accu’s

Volgens Wethouder Yvonne Kammeijer was het een behoorlijke uitdaging om de scaninstallatie op het dak te laten werken, omdat die flink wat stroom nodig heeft en dus de actieradius, nominaal 400 kilometer, flink zou beperken. Uiteindelijk is gekozen voor een extra accupakket om de installatie te voeden.

Burgemeester Petter laat weten dat de scanauto breder zal worden ingezet dan parkeerbeheer alleen: de auto zal ook een oogje in het zeil gaan houden tegen vandalisme en illegale vuilstort. Van de vijf inzetmogelijkheden die in het persbericht worden genoemd zijn er evenwel drie die onder parkeerbeheer vallen.