Defensie test EV’s voor civiel vervoer

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Nu wordt onder andere de Amarok ingezet voor personenvervoer, met hardcover en een dakconstructie met militaire antenne's, zoek- en zwaailicht. (Foto: Defensie)

Dat meldt Defensie vandaag.

De Rijksoverheid heeft de ambitie dat in 2020 van de nieuw gekochte voertuigen 20 procent een EV is. Daarvoor is het Programma Versnelling Duurzame Bedrijfsvoering opgezet, waar Defensie ook aan deelneemt. In de regeringsplannen is te lezen dat vanaf 2030 iedere nieuwe auto in Nederland een uitstootvrije moet zijn.

De Nederlandse krijgsmacht wil dat al het materieel in 2050 onafhankelijk is van fossiele brandstoffen.

De civiele voertuigenpool bij Defensie bestaat uit zo’n 3.400 voertuigen die te elektrificeren zijn. De voertuigen worden voor zeer uiteenlopende taken gebruikt: bijvoorbeeld vip-vervoer, koeriersdiensten, klein vrachtvervoer, patiëntenvervoer en (internationale) dienstreizen.

Defensie kwam eerder in opspraak door vermeende fraude bij een tender.

Defensie test EV’s voor civiel vervoer | Fleet&Mobility

Defensie test EV’s voor civiel vervoer

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Nu wordt onder andere de Amarok ingezet voor personenvervoer, met hardcover en een dakconstructie met militaire antenne's, zoek- en zwaailicht. (Foto: Defensie)

Dat meldt Defensie vandaag.

De Rijksoverheid heeft de ambitie dat in 2020 van de nieuw gekochte voertuigen 20 procent een EV is. Daarvoor is het Programma Versnelling Duurzame Bedrijfsvoering opgezet, waar Defensie ook aan deelneemt. In de regeringsplannen is te lezen dat vanaf 2030 iedere nieuwe auto in Nederland een uitstootvrije moet zijn.

De Nederlandse krijgsmacht wil dat al het materieel in 2050 onafhankelijk is van fossiele brandstoffen.

De civiele voertuigenpool bij Defensie bestaat uit zo’n 3.400 voertuigen die te elektrificeren zijn. De voertuigen worden voor zeer uiteenlopende taken gebruikt: bijvoorbeeld vip-vervoer, koeriersdiensten, klein vrachtvervoer, patiëntenvervoer en (internationale) dienstreizen.

Defensie kwam eerder in opspraak door vermeende fraude bij een tender.