Independer: WA premies rijzen de pan uit

Maarten Maarten
• Laatste update:
Door de toegenomen schadelast is de WA premie fors gestegen (foto: Shutterstock)

De premies voor de WA-autoverzekering in de acht grote steden zijn de laatste twee jaar fors gestegen, meldt Independer, op basis van zo’n 650 duizend premievergelijkingen. Gemiddeld was de stijging voor WA-premies 26 procent. Rotterdam (+38%), Tilburg (+36%) en Amsterdam (+35%) kregen de zwaarste klappen. Rotterdammers betalen momenteel gemiddeld 943 euro per jaar voor een WA-autoverzekering.

De premies van beperkt en volledig casco stegen ook, maar veel minder. Daardoor komt de gemiddelde geoffreerde jaarpremie van WA nu zelfs hoger uit dan die van WA + beperkt casco. Dat komt doordat meer jongere rijders kiezen voor WA. Juist oudere rijders met veel schadevrije jaren kiezen WA + beperkt casco, vertelt Michel Walraven van Independer aan Automotive. Daarmee zijn de geoffreerde premies ook lager.

Verzekeraars hebben al jaren moeite om geld te verdienen met autoverzekeringen.

Lees verder op Automotive Management

Independer: WA premies rijzen de pan uit | Fleet&Mobility

Independer: WA premies rijzen de pan uit

Maarten Maarten
• Laatste update:
Door de toegenomen schadelast is de WA premie fors gestegen (foto: Shutterstock)

De premies voor de WA-autoverzekering in de acht grote steden zijn de laatste twee jaar fors gestegen, meldt Independer, op basis van zo’n 650 duizend premievergelijkingen. Gemiddeld was de stijging voor WA-premies 26 procent. Rotterdam (+38%), Tilburg (+36%) en Amsterdam (+35%) kregen de zwaarste klappen. Rotterdammers betalen momenteel gemiddeld 943 euro per jaar voor een WA-autoverzekering.

De premies van beperkt en volledig casco stegen ook, maar veel minder. Daardoor komt de gemiddelde geoffreerde jaarpremie van WA nu zelfs hoger uit dan die van WA + beperkt casco. Dat komt doordat meer jongere rijders kiezen voor WA. Juist oudere rijders met veel schadevrije jaren kiezen WA + beperkt casco, vertelt Michel Walraven van Independer aan Automotive. Daarmee zijn de geoffreerde premies ook lager.

Verzekeraars hebben al jaren moeite om geld te verdienen met autoverzekeringen.

Lees verder op Automotive Management