Inkoopmanagement

‘Autoverzekering via dealer tot wel 103% duurder’

(Foto: Shutterstock)

Website Pricewise vergeleek de premies voor autoverzekeringen bij dealerbedrijven met die van online verzekeraars en komt tot de conclusie dat een autoverzekering die wordt afgesloten bij een merkdealer gemiddeld tussen de 15 en 103 procent duurder is dan bij een onafhankelijke verzekeraar.

Autokopers die een verzekering direct bij de merkdealer afsluiten, betalen hiervoor gemiddeld meer premie dan voor een vergelijkbare autoverzekering met dezelfde dekking die ze elders kunnen afsluiten. Die conclusie trekt vergelijkingssite Pricewise op basis van eigen dataonderzoek. Gemiddeld is een autoverzekering bij de dealer volgens Pricewise 15 tot 103 procent duurder.

Lees meer op Automotive Management.

‘Autoverzekering via dealer tot wel 103% duurder’ | Fleet&Mobility
Inkoopmanagement

‘Autoverzekering via dealer tot wel 103% duurder’

(Foto: Shutterstock)

Website Pricewise vergeleek de premies voor autoverzekeringen bij dealerbedrijven met die van online verzekeraars en komt tot de conclusie dat een autoverzekering die wordt afgesloten bij een merkdealer gemiddeld tussen de 15 en 103 procent duurder is dan bij een onafhankelijke verzekeraar.

Autokopers die een verzekering direct bij de merkdealer afsluiten, betalen hiervoor gemiddeld meer premie dan voor een vergelijkbare autoverzekering met dezelfde dekking die ze elders kunnen afsluiten. Die conclusie trekt vergelijkingssite Pricewise op basis van eigen dataonderzoek. Gemiddeld is een autoverzekering bij de dealer volgens Pricewise 15 tot 103 procent duurder.

Lees meer op Automotive Management.