Toyota gaat terreinwagens leveren aan de politie

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De terreinwagens van de politie worden geleverd door Toyota. (Foto: Toyota)

Dat is de uitkomst van een aanbestedingstraject, waardoor de autofabrikant de Toyota Hillux en Land Cruiser gaat leveren. Hoeveel terreinwagens worden geleverd, is nog niet bekend. De bedrijfswagens betrekt de politie van Renault en personenwagens bij Mercedes. Dit maakte Toyota donderdag bekend.

Jan-Christiaan Koenders, managing director bij Toyota importeur Louwman & Parqui is trots dat de politie voor de terreinwagens van Toyota heeft gekozen. “Beide modellen zijn ontwikkeld om te presteren onder de zwaarst denkbare omstandigheden, iets waarmee de politie dagelijks te maken heeft.”

Voor de inzet van politievoertuigen in kust- en natuurgebieden met onverhard terrein maakt de politie gebruik van de Toyota Hilux Dubbele Cabine 2.4 D-4D 4WD Professional en de Toyota Land Cruiser 2.8 D-4D Professional. Beide terreinwagens worden door Toyota turnkey geleverd; inclusief bestickering, modificaties, specifieke inrichting en in- en opbouw van politieapparatuur.

Toyota gaat terreinwagens leveren aan de politie | Fleet&Mobility

Toyota gaat terreinwagens leveren aan de politie

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De terreinwagens van de politie worden geleverd door Toyota. (Foto: Toyota)

Dat is de uitkomst van een aanbestedingstraject, waardoor de autofabrikant de Toyota Hillux en Land Cruiser gaat leveren. Hoeveel terreinwagens worden geleverd, is nog niet bekend. De bedrijfswagens betrekt de politie van Renault en personenwagens bij Mercedes. Dit maakte Toyota donderdag bekend.

Jan-Christiaan Koenders, managing director bij Toyota importeur Louwman & Parqui is trots dat de politie voor de terreinwagens van Toyota heeft gekozen. “Beide modellen zijn ontwikkeld om te presteren onder de zwaarst denkbare omstandigheden, iets waarmee de politie dagelijks te maken heeft.”

Voor de inzet van politievoertuigen in kust- en natuurgebieden met onverhard terrein maakt de politie gebruik van de Toyota Hilux Dubbele Cabine 2.4 D-4D 4WD Professional en de Toyota Land Cruiser 2.8 D-4D Professional. Beide terreinwagens worden door Toyota turnkey geleverd; inclusief bestickering, modificaties, specifieke inrichting en in- en opbouw van politieapparatuur.