Van Halder volgt Spies op bij ROB-Net

Redactie Redactie
• Laatste update:

Van Halder – evenals Spies werkzaam bij Alphabet – is al bekend met het ict-systeem, waarmee leasemaatschappijen en ROB-leveranciers informatie uitwisselen en transacties afhandelen. “Met ROB-Net worden de belangen van de hele branche gediend. Daar profiteert ook Alphabet van.”

Volgens Van Halder draait het systeem al goed, maar zijn er nog voldoende verbetermogelijkheden. “ROB-Next is nog niet klaar. Bovenop de nieuwe technische basis willen we de werking van ROB-Net aanzienlijk verbeteren, bijvoorbeeld door het toevoegen van merkcodes. De bedoeling is dat aanvragen straks in de `taal` van de autofabrikant worden ingediend, met onderdeelnummers, arbeidscoderingen en pakketcodes.”

Op dit moment gebruiken 60 leasemaatschappijen ROB-Net. Het aantal leveranciers bedraagt 5.000.