Nijmegen-Arnhem verlengt subsidie groengasvoertuigen

Redactie Redactie

Halverwege het afgelopen jaar is de regeling al verruimd van alleen bedrijven, naar bedrijven én particulieren die van plan zijn een groengasvoertuig aan te schaffen met geel, grijs of blauw kenteken. Voor een personenauto, bedrijfsauto, taxi of bestelauto tot 5.000 kilogram is er 2.000 euro subsidie beschikbaar, voor een vrachtauto of bus, zwaarder dan 5.000 kilo, is er 6.000 euro beschikbaar.

Voor de kleinste bpm-vrije auto’s met een CO2-emissie van minder dan 95 gram/km, waaronder bijvoorbeeld de Volkswagen Up en de Fiat Panda Twinair, is er 1.000 euro subsidie. Per bedrijf kan maximaal 18.000 euro subsidie worden ontvangen.

Deze regionale subsidieregeling kan worden aangevuld met een landelijke subsidie van 1.250 euro uit de regeling ‘emissiearme taxi’s en bestelauto’s’. Ook de provincie Gelderland heeft sinds 1 oktober 2013 een subsidieregeling voor de aanschaf van groengasauto’s en -vrachtauto’s.