Dertig leaselabels sluiten aan bij Keurmerk Private Lease

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het keurmerk moet de consument beschermen, onder andere tegen eventuele cowboys die de branche van buitenaf (gaan) betreden, maar ook de branche behoeden voor imagoschade.

BKR-toetsing en -registratie
De Stichting heeft speciale afspraken gemaakt met het BKR. Een van de voorwaarden om het keurmerk te verkrijgen is namelijk dat de leasemaatschappij een BKR-toetsing uitvoert voordat de consument een leasecontract kan tekenen. Het gaat om een BKR-toetsing, maar ook een BKR-registratie, dat was een duidelijke wens van de AFM”, vertelt Renate Hemerik. “We hebben één koepelcontract gesloten waar alle aangesloten deelnemers gebruik van gaan maken. Een leasemaatschappij bekijkt onder andere op basis van het inkomen, de financiële verplichtingen en de gezinssituatie of iemand draagkrachtig genoeg is.”

Onder andere de private leaselabels van Renault, Citroën, DS, Opel, Peugeot, Privatelease.com, ALD Automotive, XLLease en Athlon Car Lease hebben het Keurmerk Private Lease behaald. 

Lees verder op Automotive Management.

Dertig leaselabels sluiten aan bij Keurmerk Private Lease | Fleet&Mobility

Dertig leaselabels sluiten aan bij Keurmerk Private Lease

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het keurmerk moet de consument beschermen, onder andere tegen eventuele cowboys die de branche van buitenaf (gaan) betreden, maar ook de branche behoeden voor imagoschade.

BKR-toetsing en -registratie
De Stichting heeft speciale afspraken gemaakt met het BKR. Een van de voorwaarden om het keurmerk te verkrijgen is namelijk dat de leasemaatschappij een BKR-toetsing uitvoert voordat de consument een leasecontract kan tekenen. Het gaat om een BKR-toetsing, maar ook een BKR-registratie, dat was een duidelijke wens van de AFM”, vertelt Renate Hemerik. “We hebben één koepelcontract gesloten waar alle aangesloten deelnemers gebruik van gaan maken. Een leasemaatschappij bekijkt onder andere op basis van het inkomen, de financiële verplichtingen en de gezinssituatie of iemand draagkrachtig genoeg is.”

Onder andere de private leaselabels van Renault, Citroën, DS, Opel, Peugeot, Privatelease.com, ALD Automotive, XLLease en Athlon Car Lease hebben het Keurmerk Private Lease behaald. 

Lees verder op Automotive Management.