Leasing en verhuur

Laatste update:

Tesla-rijders grootste snelheidsduivels

Tesla-rijders zijn de grootste snelheidsovertreders en ze nemen de tweede plaats in bij de grootste brokkenpiloten. Alfa Romeo-rijders reden de meeste schades, ruim vijftien procent meer dan de nummer twee.

Dat blijkt uit een onderzoek van Athlon naar bekeuringen en autoschades van hun leaserijders in 2016.

Met bijna vier boetes per auto eindigen Tesla-rijders boven Land Rover, BMW en Audi. Opvallend is dat Smart-rijders gemiddeld de hoogste boetes kregen. Zij mochten per bekeuring ruim 105 euro afrekenen, dat is 27 procent meer dan het gemiddelde boetebedrag van 83,15 euro.

Suzuki-rijders zijn het braafst met zowel de minste boetes als de minste schades van alle merken.

Vorig jaar kregen Audi-rijders gemiddeld de meeste boetes, gevolgd door BMW. De meeste schades werden in 2015 door Honda-rijders gereden.

Vrouwen ontvingen dit jaar bijna 13 procent meer bekeuringen dan mannen. De bekeuringen van mannen vallen wel vaak iets duurder uit: gemiddeld betaalden mannen 84,45 euro aan bekeuringen en vrouwen 80,73 euro. Mannen reden daarentegen ruim 6 procent meer schade dan vrouwen.

Top 5 boetes per merk
1. Tesla
2. Land Rover
3. BMW
4. Audi
5. Alfa

Top 5 schades per merk
1. Alfa
2. Tesla
3. Lexus
4. BMW
5. Audi

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Tesla-rijders grootste snelheidsduivels | Fleet&Mobility

Tesla-rijders grootste snelheidsduivels

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit een onderzoek van Athlon naar bekeuringen en autoschades van hun leaserijders in 2016.

Met bijna vier boetes per auto eindigen Tesla-rijders boven Land Rover, BMW en Audi. Opvallend is dat Smart-rijders gemiddeld de hoogste boetes kregen. Zij mochten per bekeuring ruim 105 euro afrekenen, dat is 27 procent meer dan het gemiddelde boetebedrag van 83,15 euro.

Suzuki-rijders zijn het braafst met zowel de minste boetes als de minste schades van alle merken.

Vorig jaar kregen Audi-rijders gemiddeld de meeste boetes, gevolgd door BMW. De meeste schades werden in 2015 door Honda-rijders gereden.

Vrouwen ontvingen dit jaar bijna 13 procent meer bekeuringen dan mannen. De bekeuringen van mannen vallen wel vaak iets duurder uit: gemiddeld betaalden mannen 84,45 euro aan bekeuringen en vrouwen 80,73 euro. Mannen reden daarentegen ruim 6 procent meer schade dan vrouwen.

Top 5 boetes per merk
1. Tesla
2. Land Rover
3. BMW
4. Audi
5. Alfa

Top 5 schades per merk
1. Alfa
2. Tesla
3. Lexus
4. BMW
5. Audi