Leasing en verhuur

Laatste update:

Athlon wordt meerderheidsaandeelhouder in Wagenplan

Foto: Shutterstock

Leasemaatschappij Athlon is voornemens 10 procent van de aandelen in leasemaatschappij Wagenplan over te nemen van Achmea. Beide partijen hebben nu nog 50 procent van de aandelen in de joint venture. Na de overname heeft Athlon 60 procent. Achmea blijft als aandeelhouder betrokken bij de operatie. 

Wagenplan is in 2001 opgericht door Achmea Schadeverzekeringen en de rechtsvoorganger van Athlon (Interleasing Nederland) om leaseproducten aan te bieden aan de klanten van Achmea. Er werken 12 mensen bij de leasemaatschappij, die in totaal ruim vijfduizend voertuigen (waarvan 400 private lease) in zijn vloot heeft. Mercedes-Benz-dochter Athlon is ook mede-eigenaar van Friesland Lease. 

“In de afgelopen jaren is het reisgedrag van mensen veranderd, onder meer vanwege de opkomst van de deeleconomie, de populariteit van elektrisch rijden, een groter duurzaamheidsbewustzijn en de gevolgen van de coronapandemie”, schrijft Athlon. “De voorgenomen transactie stelt Wagenplan in staat optimaal gebruik te maken van de kennis en ervaring van Athlon bij het ontwikkelen en aanbieden van mobiliteitsoplossingen in de toekomst. Achmea blijft na voltooiing van de transactie betrokken bij Wagenplan als minderheidsaandeelhouder, omdat het vanuit haar mobiliteitsstrategie wenselijk is betrokken te blijven bij de ontwikkelingen in de mobiliteitssector.”

Athlon wordt meerderheidsaandeelhouder in Wagenplan | Fleet&Mobility

Athlon wordt meerderheidsaandeelhouder in Wagenplan

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Wagenplan is in 2001 opgericht door Achmea Schadeverzekeringen en de rechtsvoorganger van Athlon (Interleasing Nederland) om leaseproducten aan te bieden aan de klanten van Achmea. Er werken 12 mensen bij de leasemaatschappij, die in totaal ruim vijfduizend voertuigen (waarvan 400 private lease) in zijn vloot heeft. Mercedes-Benz-dochter Athlon is ook mede-eigenaar van Friesland Lease. 

“In de afgelopen jaren is het reisgedrag van mensen veranderd, onder meer vanwege de opkomst van de deeleconomie, de populariteit van elektrisch rijden, een groter duurzaamheidsbewustzijn en de gevolgen van de coronapandemie”, schrijft Athlon. “De voorgenomen transactie stelt Wagenplan in staat optimaal gebruik te maken van de kennis en ervaring van Athlon bij het ontwikkelen en aanbieden van mobiliteitsoplossingen in de toekomst. Achmea blijft na voltooiing van de transactie betrokken bij Wagenplan als minderheidsaandeelhouder, omdat het vanuit haar mobiliteitsstrategie wenselijk is betrokken te blijven bij de ontwikkelingen in de mobiliteitssector.”