Engie neemt 110 EV’s in gebruik

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Nissans zijn geleverd door Indumij. (Foto: Engie)

Energiebedrijf Engie heeft deze week 110 elektrische auto’s in ontvangst genomen. Het bedrijf koos voor de Nissan Lead en de – erg populaire – Hyundai Kona EV. De auto’s werden geleverd door Hyundai-dealer Wittenberg en Nissan-dealer Indumij.

In totaal heeft Engie 250 EV’s besteld. In 2021 moet daarmee veertig procent van het wagenpark in Nederland uit EV’s bestaan. Ronald de Hoog, fleet manager bij Engie, zegt dat de inzet van EV’s pas het begin is. Hij hoopt ook op steun van de auto-industrie. “We kijken verder dan alleen ons wagenpark: we zoeken ook naar stimuli om medewerkers die met eigen vervoer naar en voor hun werk reizen te motiveren dit duurzamer aan te pakken. We voorzien echter wel nog enkele uitdagingen om ons doel te behalen want de beschikbaarheid van de elektrische voertuigen op de huidige markt is nog mager. We doen daarom een beroep op de automobielmarkt om voorrang te geven aan het ontwerpen van aantrekkelijke elektrische auto’s.”

Engie neemt 110 EV’s in gebruik | Fleet&Mobility

Engie neemt 110 EV’s in gebruik

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Nissans zijn geleverd door Indumij. (Foto: Engie)

Energiebedrijf Engie heeft deze week 110 elektrische auto’s in ontvangst genomen. Het bedrijf koos voor de Nissan Lead en de – erg populaire – Hyundai Kona EV. De auto’s werden geleverd door Hyundai-dealer Wittenberg en Nissan-dealer Indumij.

In totaal heeft Engie 250 EV’s besteld. In 2021 moet daarmee veertig procent van het wagenpark in Nederland uit EV’s bestaan. Ronald de Hoog, fleet manager bij Engie, zegt dat de inzet van EV’s pas het begin is. Hij hoopt ook op steun van de auto-industrie. “We kijken verder dan alleen ons wagenpark: we zoeken ook naar stimuli om medewerkers die met eigen vervoer naar en voor hun werk reizen te motiveren dit duurzamer aan te pakken. We voorzien echter wel nog enkele uitdagingen om ons doel te behalen want de beschikbaarheid van de elektrische voertuigen op de huidige markt is nog mager. We doen daarom een beroep op de automobielmarkt om voorrang te geven aan het ontwerpen van aantrekkelijke elektrische auto’s.”