Hertz bestelt 175 duizend EV’s van General Motors

Redactie Redactie
• Laatste update:
De elektrische auto’s komen uiteindelijk beschikbaar bij meer dan vijfhonderd Hertz locaties in 38 Amerikaanse staten (foto: Shutterstock)

De overeenkomst omvat de levering van elektrische voertuigen tot en met 2027 waarmee Hertz de EV-component in de vloot uitbreidt terwijl GM de productie van die EV’s opvoert, laat General Motors weten in een persbericht. Hertz berekent dat haar klanten meer dan 12 miljard kilometers met die auto’s gaan rijden waarmee ze ongeveer 1,8 miljoen ton aan CO2-emissies kunnen besparen vergeleken met dieselauto’s over dezelfde afstand.

Hertz hoopt de eerste Chevrolet Bolt’s in het eerste kwartaal van volgend jaar op de weg te hebben. De elektrische auto’s komen uiteindelijk beschikbaar bij meer dan vijfhonderd Hertz locaties in 38 Amerikaanse staten. Eind 2024 moet de hele vloot daar voor minstens een kwart uit elektrische auto’s bestaan.

Stap in de goede richting

Ceo Stephen Scherr van Hertz: “We zijn erg blij om te partneren met GM bij dit initiatief dat ons EV-aanbod drastisch uit zal breiden.’’ Collega Mary Barra van General Motors voegt daar aan toe: “Ons werk met Hertz is een grote stap voorwaarts voor de emissie-reductie en EV-adaptatie die zal helpen om duizenden nieuwe EV-klanten voor GM te creëren. Ik ben er van overtuigd dat elke huurervaring de overweging om onze producten te kopen verder zal stimuleren.”

Vorig jaar heeft Hertz in de Verenigde Staten de elektrische vloot al uitgebreid met 100 duizend Telsa’s en later met nog eens 50 duizend.

Hertz bestelt 175 duizend EV’s van General Motors | Fleet&Mobility

Hertz bestelt 175 duizend EV’s van General Motors

Redactie Redactie
• Laatste update:
De elektrische auto’s komen uiteindelijk beschikbaar bij meer dan vijfhonderd Hertz locaties in 38 Amerikaanse staten (foto: Shutterstock)

De overeenkomst omvat de levering van elektrische voertuigen tot en met 2027 waarmee Hertz de EV-component in de vloot uitbreidt terwijl GM de productie van die EV’s opvoert, laat General Motors weten in een persbericht. Hertz berekent dat haar klanten meer dan 12 miljard kilometers met die auto’s gaan rijden waarmee ze ongeveer 1,8 miljoen ton aan CO2-emissies kunnen besparen vergeleken met dieselauto’s over dezelfde afstand.

Hertz hoopt de eerste Chevrolet Bolt’s in het eerste kwartaal van volgend jaar op de weg te hebben. De elektrische auto’s komen uiteindelijk beschikbaar bij meer dan vijfhonderd Hertz locaties in 38 Amerikaanse staten. Eind 2024 moet de hele vloot daar voor minstens een kwart uit elektrische auto’s bestaan.

Stap in de goede richting

Ceo Stephen Scherr van Hertz: “We zijn erg blij om te partneren met GM bij dit initiatief dat ons EV-aanbod drastisch uit zal breiden.’’ Collega Mary Barra van General Motors voegt daar aan toe: “Ons werk met Hertz is een grote stap voorwaarts voor de emissie-reductie en EV-adaptatie die zal helpen om duizenden nieuwe EV-klanten voor GM te creëren. Ik ben er van overtuigd dat elke huurervaring de overweging om onze producten te kopen verder zal stimuleren.”

Vorig jaar heeft Hertz in de Verenigde Staten de elektrische vloot al uitgebreid met 100 duizend Telsa’s en later met nog eens 50 duizend.