Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Hertz stelt 25 duizend EV’s beschikbaar aan Uber

Hertz gaat EV's beschikbaar stellen aan Uber. (Foto: Shutterstock)

Hertz en Uber gaan hun samenwerking verder uitbreiden; tegen 2025 zal het verhuurbedrijf tot 25 duizend EV’s beschikbaar stellen aan Uber-chauffeurs in grote Europese hoofdsteden, zo melden de bedrijven vandaag.

Er zal een breed scala aan elektrische auto’s worden aangeboden, waaronder Polestar en Tesla. De Europese uitbreiding zal deze maand beginnen in de vestiging van Hertz in Londen en zal vervolgens worden uitgebreid naar andere Europese hoofdsteden. Welke steden er in welk tempo zullen volgen, wordt later bekendgemaakt. “Wij willen het streven naar duurzaamheid versnellen en onze samenwerking met Uber bevordert dit aanzienlijk”, aldus Stephen Scherr, ceo bij Hertz.

Verhuurvloot

Het partnership met Uber is volgens Hertz mede zo belangrijk omdat het verhuurbedrijf één van de grootste elektrische verhuurvloten in de wereld wil worden. Tegelijkertijd wil Uber tegen 2030 in Europa en Noord-Amerika een emissieloos platform zijn. Het partnership tussen beide partijen heeft er in de VS al voor gezorgd dat bijna 50 duizend chauffeurs een Tesla hebben gehuurd via dit programma.

Hertz stelt 25 duizend EV’s beschikbaar aan Uber | Fleet&Mobility

Hertz stelt 25 duizend EV’s beschikbaar aan Uber

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Hertz gaat EV's beschikbaar stellen aan Uber. (Foto: Shutterstock)

Er zal een breed scala aan elektrische auto’s worden aangeboden, waaronder Polestar en Tesla. De Europese uitbreiding zal deze maand beginnen in de vestiging van Hertz in Londen en zal vervolgens worden uitgebreid naar andere Europese hoofdsteden. Welke steden er in welk tempo zullen volgen, wordt later bekendgemaakt. “Wij willen het streven naar duurzaamheid versnellen en onze samenwerking met Uber bevordert dit aanzienlijk”, aldus Stephen Scherr, ceo bij Hertz.

Verhuurvloot

Het partnership met Uber is volgens Hertz mede zo belangrijk omdat het verhuurbedrijf één van de grootste elektrische verhuurvloten in de wereld wil worden. Tegelijkertijd wil Uber tegen 2030 in Europa en Noord-Amerika een emissieloos platform zijn. Het partnership tussen beide partijen heeft er in de VS al voor gezorgd dat bijna 50 duizend chauffeurs een Tesla hebben gehuurd via dit programma.