Overig Personeel en mobiliteit

Laatste update:

Uber boekt recordwinst

Foto: Shutterstock

Techbedrijf Uber Technologies zag de vraag naar taxiritten en maaltijden die via zijn apps worden besteld sterk stijgen in het eerste kwartaal van dit jaar. De operationele winst steeg naar een recordhoogte van 761 miljoen dollar, vergeleken met 168 miljoen dollar in het eerste kwartaal van vorig jaar.

De omzet steeg met 29 procent tot 8,8 miljard dollar (7,9 miljard euro). De toename van de vraag kwam vooral van de taxidienst, omdat mensen na de coronaperiode weer vaker de taxi nemen. Financieel directeur Nelson Chai voorspelt dat de winstgevendheid in het huidige kwartaal verder zal toenemen en de operationele winst zal uitkomen tussen de 800 en 850 miljoen dollar.

Uber boekt recordwinst | Fleet&Mobility

Uber boekt recordwinst

Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De omzet steeg met 29 procent tot 8,8 miljard dollar (7,9 miljard euro). De toename van de vraag kwam vooral van de taxidienst, omdat mensen na de coronaperiode weer vaker de taxi nemen. Financieel directeur Nelson Chai voorspelt dat de winstgevendheid in het huidige kwartaal verder zal toenemen en de operationele winst zal uitkomen tussen de 800 en 850 miljoen dollar.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.