Overig Personeel en mobiliteit

Laatste update:

Uber boekt recordwinst

Foto: Shutterstock

Techbedrijf Uber Technologies zag de vraag naar taxiritten en maaltijden die via zijn apps worden besteld sterk stijgen in het eerste kwartaal van dit jaar. De operationele winst steeg naar een recordhoogte van 761 miljoen dollar, vergeleken met 168 miljoen dollar in het eerste kwartaal van vorig jaar.

De omzet steeg met 29 procent tot 8,8 miljard dollar (7,9 miljard euro). De toename van de vraag kwam vooral van de taxidienst, omdat mensen na de coronaperiode weer vaker de taxi nemen. Financieel directeur Nelson Chai voorspelt dat de winstgevendheid in het huidige kwartaal verder zal toenemen en de operationele winst zal uitkomen tussen de 800 en 850 miljoen dollar.

Uber boekt recordwinst | Fleet&Mobility
Overig Personeel en mobiliteit

Laatste update:

Uber boekt recordwinst

Foto: Shutterstock

Techbedrijf Uber Technologies zag de vraag naar taxiritten en maaltijden die via zijn apps worden besteld sterk stijgen in het eerste kwartaal van dit jaar. De operationele winst steeg naar een recordhoogte van 761 miljoen dollar, vergeleken met 168 miljoen dollar in het eerste kwartaal van vorig jaar.

De omzet steeg met 29 procent tot 8,8 miljard dollar (7,9 miljard euro). De toename van de vraag kwam vooral van de taxidienst, omdat mensen na de coronaperiode weer vaker de taxi nemen. Financieel directeur Nelson Chai voorspelt dat de winstgevendheid in het huidige kwartaal verder zal toenemen en de operationele winst zal uitkomen tussen de 800 en 850 miljoen dollar.