Moove financiert tienduizend Uber-taxi’s in Londen

Redactie Redactie
• Laatste update:
Uber wil in Londen in 2025 100 procent elektrisch rijden (foto: Moove)

Moove is opgericht in Nigeria en inmiddels actief in negen Afrikaanse landen en India. Met de komst naar Londen betreedt het bedrijf ook de Europese markt. Het bedrijf schrijft: “Dit biedt klanten toegang tot nieuwe, zero-emissie voertuigen met een makkelijk aanmeldproces alsmede geen kredietcontroles, kosten of deposito. Andere diensten omvatten regulier onderhoud, APK, voertuig verzekering en een gezondheidspolis.”

Ladi Delano, mede-oprichter en co-ceo van Moove: “We zijn er trots op dat we, nadat we het bedrijf hebben opgebouwd in Afrika, nu ons model hier in Europa kunnen invoeren. Dit heeft nog geen ander Afrikaans fintech bedrijf eerder gedaan. Dit markeert ook een mijlpaal voor ons, we lanceren onze eerste 100 procent EV-vloot. We zijn erg enthousiast over ons partnerschap met Uber.”

Clean Air Plan

Uber heeft in Londen al 6 duizend elektrische auto’s op zijn platform en wil daar in 2025 100 procent elektrisch rijden. Rijders die een EV willen inzetten, kunnen uit het Clean Air Plan een bijdrage krijgen voor de wekelijkse vergoeding. Om de transitie verder te faciliteren, start Moove ook met een laadapp die toegang biedt tot 6.600 laadpunten. Andrew Brem, general manager van Uber UK: “We begrijpen dat rijders toegang moeten hebben tot financiering als ze de transitie naar een elektrisch voertuig willen maken. Moove’s model zal helpen om meer Uber rijders sneller naar puur elektrisch over te laten stappen om hun kosten omlaag te drukken en om te helpen om de lucht in Londen schoon te maken.”

Uber heeft ook met Kia een partnership voor meer inzet van EV’s.

Moove financiert tienduizend Uber-taxi’s in Londen | Fleet&Mobility

Moove financiert tienduizend Uber-taxi’s in Londen

Redactie Redactie
• Laatste update:
Uber wil in Londen in 2025 100 procent elektrisch rijden (foto: Moove)

Moove is opgericht in Nigeria en inmiddels actief in negen Afrikaanse landen en India. Met de komst naar Londen betreedt het bedrijf ook de Europese markt. Het bedrijf schrijft: “Dit biedt klanten toegang tot nieuwe, zero-emissie voertuigen met een makkelijk aanmeldproces alsmede geen kredietcontroles, kosten of deposito. Andere diensten omvatten regulier onderhoud, APK, voertuig verzekering en een gezondheidspolis.”

Ladi Delano, mede-oprichter en co-ceo van Moove: “We zijn er trots op dat we, nadat we het bedrijf hebben opgebouwd in Afrika, nu ons model hier in Europa kunnen invoeren. Dit heeft nog geen ander Afrikaans fintech bedrijf eerder gedaan. Dit markeert ook een mijlpaal voor ons, we lanceren onze eerste 100 procent EV-vloot. We zijn erg enthousiast over ons partnerschap met Uber.”

Clean Air Plan

Uber heeft in Londen al 6 duizend elektrische auto’s op zijn platform en wil daar in 2025 100 procent elektrisch rijden. Rijders die een EV willen inzetten, kunnen uit het Clean Air Plan een bijdrage krijgen voor de wekelijkse vergoeding. Om de transitie verder te faciliteren, start Moove ook met een laadapp die toegang biedt tot 6.600 laadpunten. Andrew Brem, general manager van Uber UK: “We begrijpen dat rijders toegang moeten hebben tot financiering als ze de transitie naar een elektrisch voertuig willen maken. Moove’s model zal helpen om meer Uber rijders sneller naar puur elektrisch over te laten stappen om hun kosten omlaag te drukken en om te helpen om de lucht in Londen schoon te maken.”

Uber heeft ook met Kia een partnership voor meer inzet van EV’s.