Infrastructuur

Pilot met nieuw energiecontract voor elektrische auto’s van start

De pilot is een samenwerking van Edmij, Alva Charging en Stekker. (Foto: Edmij)

Drie Nederlandse bedrijven, Edmij, Alva Charging en Stekker, hebben de handen ineengeslagen om een flexibel en voordelig energiecontract voor elektrisch vervoer (EV) te ontwikkelen. Het is de eerste samenwerking in Nederland tussen partners uit verschillende schakels in de elektriciteits- en EV-keten en daarmee uniek. Dat maken de bedrijven bekend middels een persbericht.

De pilot zal starten in de provincie Gelderland, waar meer dan 300 EV-rijders via autoleasebedrijven bediend kunnen worden. Het doel is om energie af te nemen op momenten dat er veel (groene) energie op de markt aanwezig is en de kWh-prijs laag is. Zo kan onbalans op het net worden voorkomen en meer elektrische voertuigen worden ingepast op het energienet. 

‘Tot 50 procent goedkoper’

“Door slim inkopen op de voordelige momenten en de laadplanning van voertuigen bij te stellen op basis van veranderingen in de elektriciteitsmarkt of in de vraag naar laadcapaciteit is het mogelijk om een energiecontract te ontwikkelen dat tot 50 procent goedkoper is dan een regulier energiecontract”, aldus Jeffrey Bartels, directeur van Edmij.  Het project wordt financieel ondersteund door de subsidieregeling MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT).

Pilot met nieuw energiecontract voor elektrische auto’s van start | Fleet&Mobility
Infrastructuur

Pilot met nieuw energiecontract voor elektrische auto’s van start

De pilot is een samenwerking van Edmij, Alva Charging en Stekker. (Foto: Edmij)

Drie Nederlandse bedrijven, Edmij, Alva Charging en Stekker, hebben de handen ineengeslagen om een flexibel en voordelig energiecontract voor elektrisch vervoer (EV) te ontwikkelen. Het is de eerste samenwerking in Nederland tussen partners uit verschillende schakels in de elektriciteits- en EV-keten en daarmee uniek. Dat maken de bedrijven bekend middels een persbericht.

De pilot zal starten in de provincie Gelderland, waar meer dan 300 EV-rijders via autoleasebedrijven bediend kunnen worden. Het doel is om energie af te nemen op momenten dat er veel (groene) energie op de markt aanwezig is en de kWh-prijs laag is. Zo kan onbalans op het net worden voorkomen en meer elektrische voertuigen worden ingepast op het energienet. 

‘Tot 50 procent goedkoper’

“Door slim inkopen op de voordelige momenten en de laadplanning van voertuigen bij te stellen op basis van veranderingen in de elektriciteitsmarkt of in de vraag naar laadcapaciteit is het mogelijk om een energiecontract te ontwikkelen dat tot 50 procent goedkoper is dan een regulier energiecontract”, aldus Jeffrey Bartels, directeur van Edmij.  Het project wordt financieel ondersteund door de subsidieregeling MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT).