Uber lanceert taxi-delen in Amsterdam

Taxi • Volgens Uber zijn gedeelde taxiritten voor chauffeurs ook aantrekkelijk doordat zij per rit een hogere omzet genereren.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Uber).

Vanaf woensdag kunnen passagiers in Amsterdam via de Uber-app een taxi delen met andere passagiers dankzij de nieuwe functie genaamd UberX Share. Het taxiplatform verwacht dat deze toevoeging zowel de omzet van chauffeurs als de milieuvoordelen zal vergroten.

Volgens Uber is het delen van een taxi een milieuvriendelijkere manier om te reizen, omdat meer mensen in minder auto’s worden vervoerd. Daarnaast helpt het delen van een UberX Share-rit de CO2-uitstoot en verkeerscongestie in Amsterdam te verminderen.

“Door ritten te delen bieden we een kosteneffectieve optie voor passagiers, dragen we bij aan het verminderen van het aantal auto’s op de weg en aan het verminderen van CO2-uitstoot. Het is een win-win voor zowel klanten als het milieu,” aldus Maurits Schönfeld, directeur van Uber Noord-Europa.

Voor chauffeurs zijn de gedeelde taxiritten volgens het Amerikaanse taxiplatform ook aantrekkelijk. Uber verwacht dat chauffeurs door deze nieuwe functie meerdere passagiers tegelijkertijd kunnen vervoeren, wat resulteert in een hogere omzet.

Uber lanceert taxi-delen in Amsterdam | Fleet&Mobility

Uber lanceert taxi-delen in Amsterdam

Taxi • Volgens Uber zijn gedeelde taxiritten voor chauffeurs ook aantrekkelijk doordat zij per rit een hogere omzet genereren.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Uber).

Vanaf woensdag kunnen passagiers in Amsterdam via de Uber-app een taxi delen met andere passagiers dankzij de nieuwe functie genaamd UberX Share. Het taxiplatform verwacht dat deze toevoeging zowel de omzet van chauffeurs als de milieuvoordelen zal vergroten.

Volgens Uber is het delen van een taxi een milieuvriendelijkere manier om te reizen, omdat meer mensen in minder auto’s worden vervoerd. Daarnaast helpt het delen van een UberX Share-rit de CO2-uitstoot en verkeerscongestie in Amsterdam te verminderen.

“Door ritten te delen bieden we een kosteneffectieve optie voor passagiers, dragen we bij aan het verminderen van het aantal auto’s op de weg en aan het verminderen van CO2-uitstoot. Het is een win-win voor zowel klanten als het milieu,” aldus Maurits Schönfeld, directeur van Uber Noord-Europa.

Voor chauffeurs zijn de gedeelde taxiritten volgens het Amerikaanse taxiplatform ook aantrekkelijk. Uber verwacht dat chauffeurs door deze nieuwe functie meerdere passagiers tegelijkertijd kunnen vervoeren, wat resulteert in een hogere omzet.