Better Place en taxibedrijven winnen innovatieprijs

Redactie Redactie

De vakjury vond het initiatief voor non-stop elektrisch taxivervoer de meest innovatieve ontwikkeling in de branche voor kleinschalig personenvervoer. Andere genomineerde projecten waren het Taxi Veiligheid Net van Quipment, een stil alarm waarmee taxichauffeurs in noodsituaties hulp kunnen inroepen, en Taxi-E van Sustainable Taxi Services, een taxibedrijf dat volledig elektrische taxi’s inzet.

Better Place
Better Place maakte onlangs de eerste resultaten van haar taxiproject op Schiphol bekend. Door het accuwisselstation kunnen de drie deelnemende taxibedrijven elektrische taxi’s volledig operationeel inzetten tussen Amsterdam en Schiphol. Hierbij wordt regelmatig tot 600 kilometer per taxi per dag gereden. Better Place verwacht dat de geplande 80 duizend elektrische kilometers per taxi per jaar zullen worden overschreden.

“Het succes van de pilot sterkt onze wil om het netwerk accuwisselstations zo snel mogelijk uit te breiden en onze dienst beschikbaar te maken voor zakelijke gebruikers en consumenten in heel Nederland”, aldus Jelle Vastert, directeur business development bij Better Place Nederland.

Better Place is behalve in Amsterdam actief in Kopenhagen en Israel.