Alliander stapt in oplaadinfrastructuur

Redactie Redactie
• Laatste update:

De stroom wordt geleverd door een van de stroomleveranciers. Alliander Mobility Services opereert hierin naar eigen zeggen volledig onafhankelijk van zusterbedrijf en netbeheerder Liander.

“We gaan voor maximale flexibiliteit van stroomvoorziening”, vertelt Anja van Niersen, general manager van Alliander Mobility Services. “In de toekomst kunnen we bijvoorbeeld aan een netbeheerder vragen wanneer hij overcapaciteit heeft en hem, tegen betaling, stroom af laten geven aan oplaadpunten waar die energie gevraagd wordt. De beheerder is daarbij gebaat, want hij kan zijn energie kwijt, en de afnemer natuurlijk ook.”

Alliander Mobility Services zet in overleg met bedrijven en overheden passende diensten op. “We leveren maatwerk, het product moet passen bij het gebruik. De behoefte van oplaadpunten bij een hotel is anders dan die voor een gemeentehuis of bij een vergaderlocatie waar mensen maar een paar uur zijn.”

Het bedrijf richt zich in eerste instantie op Nederland, België en Duitsland, maar zal zijn dienst ook naar andere landen uitrollen.