Overig

Laatste update:

Allego laadt Zaltbommel en Leiden op

De gemeenten Leiden en Zaltbommel hebben voor Allego gekozen voor het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s in de steden.

Dat meldt aanbieder van laadoplossingen Allego.

Er wordt gewerkt met een zogenoemd ‘open marktmodel’, wat inhoudt dat er door Allego versneld laadpalen in openbare ruimtes worden geplaatst. Via de website Openbaarladen.nl kunnen ev-rijders een laadpaal aanvragen, of zien waar er al een in de buurt staat.

Het plaatsen kan met dit model sneller dan voorheen, doordat de gemeenten slechts beleidskaders stellen en daar toezicht op houden, maar de realisatie verder door de industrie wordt geregeld. Geen tussenkomst dus van de gemeente.

“Door de groei van elektrisch vervoer neemt ook de vraag naar openbare laadpalen toe. Al deze aanvragen komen nu bij gemeenten binnen vanwege hun verantwoordelijkheid voor de openbare ruimte. Om gemeenten te helpen met het opzetten van een goede laadinfrastructuur voor elektrische auto’s ondersteunen wij hen in het gehele proces. Zo hoeven zij alleen een faciliterende rol te vervullen”, legt Thomas Hoogeveen, business development manager bij Allego, uit.

Eerder bleek uit onderzoek van Natuur en Milieu al dat na het wegvallen van Stichting E-laad veel gemeenten aanvragen voor laadpalen laten liggen.  

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Allego laadt Zaltbommel en Leiden op | Fleet&Mobility

Allego laadt Zaltbommel en Leiden op

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt aanbieder van laadoplossingen Allego.

Er wordt gewerkt met een zogenoemd ‘open marktmodel’, wat inhoudt dat er door Allego versneld laadpalen in openbare ruimtes worden geplaatst. Via de website Openbaarladen.nl kunnen ev-rijders een laadpaal aanvragen, of zien waar er al een in de buurt staat.

Het plaatsen kan met dit model sneller dan voorheen, doordat de gemeenten slechts beleidskaders stellen en daar toezicht op houden, maar de realisatie verder door de industrie wordt geregeld. Geen tussenkomst dus van de gemeente.

“Door de groei van elektrisch vervoer neemt ook de vraag naar openbare laadpalen toe. Al deze aanvragen komen nu bij gemeenten binnen vanwege hun verantwoordelijkheid voor de openbare ruimte. Om gemeenten te helpen met het opzetten van een goede laadinfrastructuur voor elektrische auto’s ondersteunen wij hen in het gehele proces. Zo hoeven zij alleen een faciliterende rol te vervullen”, legt Thomas Hoogeveen, business development manager bij Allego, uit.

Eerder bleek uit onderzoek van Natuur en Milieu al dat na het wegvallen van Stichting E-laad veel gemeenten aanvragen voor laadpalen laten liggen.