Forteiland Pampus hergebruikt EV-accu’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het project en onderzoek wordt gerealiseerd door netwerkbedrijf Alliander, ARN, Stichting Forteiland Pampus, DNV GL, De Hogeschool Arnhem en Nijmegen, Technische Universiteit Eindhoven en Amsterdam Smart City. Op Pampus is een tijdelijke tentoonstelling te bezoeken over de realisatie van de batterij voor het eiland en haar duurzaamheidsdoelstellingen.

Het eiland Pampus bij Muiden is afgesloten van alle openbare nutsvoorzieningen en daarom aangewezen op het gebruik van aggregaten. De eerste stap tot verduurzaming op Pampus is het gebruik van de batterij uit de elektrische auto als opslag. Doordat energie uit de aggregaten op het eiland op de batterij wordt opgeslagen, hoeven de aggregaten niet elke keer aan te slaan. Daardoor wordt er minder energie gebruikt en is het energiegebruik constanter. De batterij wordt door het onderzoeksteam voorzien van allerlei slimme apparatuur en de komende maanden gemonitord. Het onderzoek moet uitwijzen hoe goed en lang deze hergebruikte batterij als opslag van energie kan fungeren.

Forteiland Pampus hergebruikt EV-accu’s | Fleet&Mobility

Forteiland Pampus hergebruikt EV-accu’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het project en onderzoek wordt gerealiseerd door netwerkbedrijf Alliander, ARN, Stichting Forteiland Pampus, DNV GL, De Hogeschool Arnhem en Nijmegen, Technische Universiteit Eindhoven en Amsterdam Smart City. Op Pampus is een tijdelijke tentoonstelling te bezoeken over de realisatie van de batterij voor het eiland en haar duurzaamheidsdoelstellingen.

Het eiland Pampus bij Muiden is afgesloten van alle openbare nutsvoorzieningen en daarom aangewezen op het gebruik van aggregaten. De eerste stap tot verduurzaming op Pampus is het gebruik van de batterij uit de elektrische auto als opslag. Doordat energie uit de aggregaten op het eiland op de batterij wordt opgeslagen, hoeven de aggregaten niet elke keer aan te slaan. Daardoor wordt er minder energie gebruikt en is het energiegebruik constanter. De batterij wordt door het onderzoeksteam voorzien van allerlei slimme apparatuur en de komende maanden gemonitord. Het onderzoek moet uitwijzen hoe goed en lang deze hergebruikte batterij als opslag van energie kan fungeren.