Joint venture ALD Automotive en Mitsubishi Lease voor Zuidoost-Azië

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
ALD actief in Zuidoost-Azië door joint venture met Mitsubishi Lease. (Foto: ALD Automotive)

ALD Automotive en Mitsubishi UFJ Lease (MUL) hebben een overeenkomst getekend om een joint venture op te richten in Maleisië om zakelijke klanten full-service lease- en mobiliteitsoplossingen te bieden. Zo meldt ALD vandaag in een persbericht. ALD is al aanwezig in India.

“In een groeimarkt als Zuidoost-Azië willen we er als Europees bedrijf vroeg bij zijn, zoals we ook in andere opkomende landen hebben gedaan”, aldus Tim Albertsen, plaatsvervangend ceo van de ALD Groep. “De reeds gevestigde aanwezigheid van MUL in de regio samen met onze expertise helpt om ons verder te ontwikkelen.” De vloot van ALD groeide vorig jaar met 43 procent, mede door de overname van Stern Lease.

Platform

“Het doel is om te bouwen aan een platform dat ons in staat stelt een breed aanbod mobiliteitsdiensten te leveren en zo invulling te geven aan de uiteenlopende behoeften van onze klanten die te maken hebben met een revolutie in de mobiliteitsbranche”, aldus Kenji Yasuno, Senior Managing Executive Officer van MUL.

ALD Groep en MUL tekenden op 13 maart de overeenkomst en verwachten dat de joint-venture in het tweede kwartaal van 2020 wordt opgericht. Begin deze maand werd bekend dat ALD gaat samenwerken met Polestar.