Overig

Laatste update:

Safedrivepod lanceert corona-tracer

Foto: Safedrivepod

Safedrivepod, leverancier van een app die smartphone-gebruik tijdens het rijden blokkeert, heeft een corona-tracer ontwikkeld. Dat meldt het bedrijf.

De tracer is niet gebaseerd op een app, maar een apparaatje dat in de broekzak gedragen kan worden of aan een sleutelhanger. De tracer kan worden uitgelezen met een app, door iemand die daarvoor bevoegd is. Op die manier wil het Safedrivepod privacy-issues voorkomen. De tracers gebruiken Bluetooth om de afstand tot elkaar te bepalen.

Het idee is dat bedrijven hun medewerkers een eigen tracer kunnen geven, die ze gedurende de werkdag bij zich houden. De tracers meten automatisch de afstand tot andere tracers. Als een andere tracer zich binnen de infectieradius bevindt, wordt die gebeurtenis lokaal op het apparaatje opgeslagen. Als een medewerker corona-symptomen krijgt, meldt hij zich bij de bedrijfsarts en levert de tracer in. De tracer van de patiënt bevat gegevens over contactmomenten binnen de infectiezone met andere medewerkers. Op de speciale Corona-Tracer app kan dan worden gezien welke tracers zich in de buurt van de gescande tracer bevonden, zodat een inschatting kan worden gemaakt van het besmettingsgevaar.

“Alleen HR weet welke tracer bij welke medewerker hoort”, vertelt Paul Hendriks van de Corona-tracer. “Hij is dus privacyproof en hacken heeft geen zin. De tracer signaleert ook alleen andere tracers die binnen 2 meter komen. Als iemand ziek is, kan dus heel snel worden gezien met wie hij of zij in contact is geweest. Dan hoef je als ondernemer niet de hele tent te sluiten, maar kun je heel gericht maatregelen nemen.”

Safedrivepod lanceert corona-tracer | Fleet&Mobility

Safedrivepod lanceert corona-tracer

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Safedrivepod

De tracer is niet gebaseerd op een app, maar een apparaatje dat in de broekzak gedragen kan worden of aan een sleutelhanger. De tracer kan worden uitgelezen met een app, door iemand die daarvoor bevoegd is. Op die manier wil het Safedrivepod privacy-issues voorkomen. De tracers gebruiken Bluetooth om de afstand tot elkaar te bepalen.

Het idee is dat bedrijven hun medewerkers een eigen tracer kunnen geven, die ze gedurende de werkdag bij zich houden. De tracers meten automatisch de afstand tot andere tracers. Als een andere tracer zich binnen de infectieradius bevindt, wordt die gebeurtenis lokaal op het apparaatje opgeslagen. Als een medewerker corona-symptomen krijgt, meldt hij zich bij de bedrijfsarts en levert de tracer in. De tracer van de patiënt bevat gegevens over contactmomenten binnen de infectiezone met andere medewerkers. Op de speciale Corona-Tracer app kan dan worden gezien welke tracers zich in de buurt van de gescande tracer bevonden, zodat een inschatting kan worden gemaakt van het besmettingsgevaar.

“Alleen HR weet welke tracer bij welke medewerker hoort”, vertelt Paul Hendriks van de Corona-tracer. “Hij is dus privacyproof en hacken heeft geen zin. De tracer signaleert ook alleen andere tracers die binnen 2 meter komen. Als iemand ziek is, kan dus heel snel worden gezien met wie hij of zij in contact is geweest. Dan hoef je als ondernemer niet de hele tent te sluiten, maar kun je heel gericht maatregelen nemen.”