Autobinck investeert in smartphoneblokkeer-app Safedrivepod

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Paul Zekhuis (Autobinck), Paul Hendriks en Erik Damen (beide Safedrivepod). (Foto: Autobinck)

Dat melden beide bedrijven aan Automotive.

Over de omvang van het aandelenbelang worden geen uitspraken gedaan, meldt mede-oprichter Paul Hendriks van Safedrivepod desgevraagd.

Een op de vier verkeersongelukken wordt veroorzaakt door afleiding tijdens het rijden, aldus Safedrivepod, en dat wordt met de blokkeerapp voorkomen. Safedrivepod is in 2016 opgericht en heeft inmiddels 100 duizend gebruikers in meer dan 20 landen. De app wordt onder andere aangeboden via lease- en verzekeringsbedrijven. “Met Autobinck als partner kunnen we verder groeien en een standaard item worden in elke auto”, aldus Hendriks.

Voor Autobinck is Safedrivepod een welkome aanvulling op de andere telematica-oplossingen die het bedrijf al biedt. “Het past binnen onze strategie om innovatieve oplossingen te bieden aan grote fleetowners.” Safedrivepod wordt onderdeel van Mobinck, de mobiliteitstak van Autobinck, waar onder andere Toogethr en Radiuz onderdeel van zijn.

Autobinck investeert in smartphoneblokkeer-app Safedrivepod | Fleet&Mobility

Autobinck investeert in smartphoneblokkeer-app Safedrivepod

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Paul Zekhuis (Autobinck), Paul Hendriks en Erik Damen (beide Safedrivepod). (Foto: Autobinck)

Dat melden beide bedrijven aan Automotive.

Over de omvang van het aandelenbelang worden geen uitspraken gedaan, meldt mede-oprichter Paul Hendriks van Safedrivepod desgevraagd.

Een op de vier verkeersongelukken wordt veroorzaakt door afleiding tijdens het rijden, aldus Safedrivepod, en dat wordt met de blokkeerapp voorkomen. Safedrivepod is in 2016 opgericht en heeft inmiddels 100 duizend gebruikers in meer dan 20 landen. De app wordt onder andere aangeboden via lease- en verzekeringsbedrijven. “Met Autobinck als partner kunnen we verder groeien en een standaard item worden in elke auto”, aldus Hendriks.

Voor Autobinck is Safedrivepod een welkome aanvulling op de andere telematica-oplossingen die het bedrijf al biedt. “Het past binnen onze strategie om innovatieve oplossingen te bieden aan grote fleetowners.” Safedrivepod wordt onderdeel van Mobinck, de mobiliteitstak van Autobinck, waar onder andere Toogethr en Radiuz onderdeel van zijn.