Safe Drive Pod wint Safety Award

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Erik Damen (l) en Paul Hendriks (r), eigenaren van Safe Drive Pod winnen prijs. (foto: Safe Drive Pod)

De Safe Drive Pod zorgt ervoor dat het scherm van de smartphone volledig is geblokkeerd tijdens het rijden zodat berijders niet in de verleiding komen hun mobiele telefoon te gebruiken of worden afgeleid. Het gebruik van navigatie-apps of gewoon bellen is wel mogelijk.

“Dat we de prijs hebben gekregen, betekent waardering voor onze wereldwijde doelstelling om duizend verkeersdoden en tragische ongevallen te voorkomen”, zegt Paul Hendriks, eigenaar van Safe Drive Pods. “Afleiding door smartphonegebruik is één van de grootste bedreigingen van verkeersveiligheid.”

De Pod bestaat uit drie onderdelen: de pod zelf, een bijbehorende app en het dashboard. Het bedrijf opereert in meer dan twintig landen. Klanten van het product zijn onder andere fleetowners, verzekeraars en leasemaatschappijen.

Safe Drive Pod wint Safety Award | Fleet&Mobility

Safe Drive Pod wint Safety Award

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Erik Damen (l) en Paul Hendriks (r), eigenaren van Safe Drive Pod winnen prijs. (foto: Safe Drive Pod)

De Safe Drive Pod zorgt ervoor dat het scherm van de smartphone volledig is geblokkeerd tijdens het rijden zodat berijders niet in de verleiding komen hun mobiele telefoon te gebruiken of worden afgeleid. Het gebruik van navigatie-apps of gewoon bellen is wel mogelijk.

“Dat we de prijs hebben gekregen, betekent waardering voor onze wereldwijde doelstelling om duizend verkeersdoden en tragische ongevallen te voorkomen”, zegt Paul Hendriks, eigenaar van Safe Drive Pods. “Afleiding door smartphonegebruik is één van de grootste bedreigingen van verkeersveiligheid.”

De Pod bestaat uit drie onderdelen: de pod zelf, een bijbehorende app en het dashboard. Het bedrijf opereert in meer dan twintig landen. Klanten van het product zijn onder andere fleetowners, verzekeraars en leasemaatschappijen.