Autohuurvergelijker Easyterra neemt Duits bedrijf Happycar over

Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Vóór de coronacrisis ontving Easyterra jaarlijks ongeveer 150 duizend reserveringen, terwijl het momenteel wereldwijd gaat om zo’n honderdduizend boekingen per jaar. Het overgenomen Happycar is een vergelijkbaar Duits bedrijf dat enkele jaren geleden ook ongeveer 150 duizend boekingen per jaar had, maar nu slechts 35 duizend. Tjeerd Kramer, de eigenaar-directeur van Easyterra, gelooft dat er kostenbesparingen mogelijk zijn door de dienstverlening van Happycar voort te zetten op het IT-platform van Easyterra in Leeuwarden.

De overname van Happycar markeert de tweede buitenlandse overname voor het Nederlandse bedrijf. In 2017 werd het Britse Carrentals.co.uk overgenomen. Ondanks zijn 13 medewerkers blijft Easyterra volgens het FD een kleine speler in een bedrijfstak gedomineerd door Booking.com, luchtvaartmaatschappijen en grote autoverhuurbedrijven.

Als gevolg van de schaarste aan auto’s stegen vorig jaar de huurprijzen van auto’s aanzienlijk.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.