Overig

Autohuurvergelijker Easyterra neemt Duits bedrijf Happycar over

(Foto: Shutterstock)

Easyterra neemt het Duitse Happycar over, meldt het Nederlandse autoverhuurvergelijkingsplatform. Easyterra exploiteert websites waar consumenten terecht kunnen voor het huren van een auto.

Vóór de coronacrisis ontving Easyterra jaarlijks ongeveer 150 duizend reserveringen, terwijl het momenteel wereldwijd gaat om zo’n honderdduizend boekingen per jaar. Het overgenomen Happycar is een vergelijkbaar Duits bedrijf dat enkele jaren geleden ook ongeveer 150 duizend boekingen per jaar had, maar nu slechts 35 duizend. Tjeerd Kramer, de eigenaar-directeur van Easyterra, gelooft dat er kostenbesparingen mogelijk zijn door de dienstverlening van Happycar voort te zetten op het IT-platform van Easyterra in Leeuwarden.

De overname van Happycar markeert de tweede buitenlandse overname voor het Nederlandse bedrijf. In 2017 werd het Britse Carrentals.co.uk overgenomen. Ondanks zijn 13 medewerkers blijft Easyterra volgens het FD een kleine speler in een bedrijfstak gedomineerd door Booking.com, luchtvaartmaatschappijen en grote autoverhuurbedrijven.

Als gevolg van de schaarste aan auto’s stegen vorig jaar de huurprijzen van auto’s aanzienlijk.

Autohuurvergelijker Easyterra neemt Duits bedrijf Happycar over | Fleet&Mobility
Overig

Autohuurvergelijker Easyterra neemt Duits bedrijf Happycar over

(Foto: Shutterstock)

Easyterra neemt het Duitse Happycar over, meldt het Nederlandse autoverhuurvergelijkingsplatform. Easyterra exploiteert websites waar consumenten terecht kunnen voor het huren van een auto.

Vóór de coronacrisis ontving Easyterra jaarlijks ongeveer 150 duizend reserveringen, terwijl het momenteel wereldwijd gaat om zo’n honderdduizend boekingen per jaar. Het overgenomen Happycar is een vergelijkbaar Duits bedrijf dat enkele jaren geleden ook ongeveer 150 duizend boekingen per jaar had, maar nu slechts 35 duizend. Tjeerd Kramer, de eigenaar-directeur van Easyterra, gelooft dat er kostenbesparingen mogelijk zijn door de dienstverlening van Happycar voort te zetten op het IT-platform van Easyterra in Leeuwarden.

De overname van Happycar markeert de tweede buitenlandse overname voor het Nederlandse bedrijf. In 2017 werd het Britse Carrentals.co.uk overgenomen. Ondanks zijn 13 medewerkers blijft Easyterra volgens het FD een kleine speler in een bedrijfstak gedomineerd door Booking.com, luchtvaartmaatschappijen en grote autoverhuurbedrijven.

Als gevolg van de schaarste aan auto’s stegen vorig jaar de huurprijzen van auto’s aanzienlijk.