Verwarring rond `imitatiedelen`

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Er is in de afgelopen 48 uur een stevige discussie losgekomen over het gebruik van imitatie-onderdelen door schadebedrijven. Hieruit blijkt vooral dat veel mensen niet goed weten wat het verschil is tussen matching quality – ofwel origineel gelijkwaardig – en imitatie”, aldus Hartsant-directeur André Bakker.

Groot verschil tussen imitatie en matching quality
“Matching Quality geldt namelijk volgens Europese wetgeving als geschikt alternatief voor merkonderdelen. Er is dus een groot verschil tussen de begrippen imitatieonderdelen en matching quality onderdelen”, aldus Bakker. Matching quality delen, zoals ons merk QMatch, zijn uiteraard wel gecertificeerd en daarmee gelijkwaardig aan origineel. Dit betekent dat de kwaliteit van het onderdeel gewaarborgd is.” Hartsants eigen onderdelenlijn QMatch heeft certificeringen van partijen als Centro Zaragoza, Tatcham en TÜV; ook is het assortiment voorzien van het Hiqure-logo, het kwaliteitskeurmerk van Focwa.

Lees verder op Automotive Werkplaats