Boxsons Autolease mikt op lagere ROB-kosten met Micheck

Redactie Redactie
• Laatste update:

Micheck-Request is een webapplicatie van de Mivar Group. De applicatie kan, parallel aan het bestaande ROB-proces binnen een leasemaatschappij of fleetowner, worden gebruikt om binnenkomende reparatie- en onderhoudsaanvragen op basis van fabrieksdata te toetsen, vertelt Marcel Krom (rechts op de foto), key account manager lease & fleet bij Mivar. Het bedrijf ontwikkelt software- en ict-oplossingen voor het managen van processen binnen de mobiliteitsbranche.

“Daarnaast hebben we Micheck-fleet, dat is een platform voor autorisatie en facturatie voor leasemaatschappijen en fleetowners die niet bij ROB-net zijn aangesloten.”

Het is, zegt Ton Pennings van Boxsons Autolease, voor kleinere leasemaatschappijen zoals wij, een perfect hulpmiddel om te controleren in hoeverre onderhoud en reparatie door dealers ook echt noodzakelijk is. “Bepaalde onderdelen, zoals brandstoffilters, worden namelijk vaak onnodig vervangen. Dan gaat het toch om een extra kostenpost van 50 à 60 euro per keer. Onze filosofie luidt: ‘beter vooraf goed gecontroleerd dan achteraf onnodig teveel betaald.’ Samen met Mivar hebben we berekend dat Request met een kleine 400 operationele leasecontracten, op jaarbasis een besparing van tussen de 6 en 14 procent kan opleveren.”

Boxsons Autolease mikt op lagere ROB-kosten met Micheck | Fleet&Mobility

Boxsons Autolease mikt op lagere ROB-kosten met Micheck

Redactie Redactie
• Laatste update:

Micheck-Request is een webapplicatie van de Mivar Group. De applicatie kan, parallel aan het bestaande ROB-proces binnen een leasemaatschappij of fleetowner, worden gebruikt om binnenkomende reparatie- en onderhoudsaanvragen op basis van fabrieksdata te toetsen, vertelt Marcel Krom (rechts op de foto), key account manager lease & fleet bij Mivar. Het bedrijf ontwikkelt software- en ict-oplossingen voor het managen van processen binnen de mobiliteitsbranche.

“Daarnaast hebben we Micheck-fleet, dat is een platform voor autorisatie en facturatie voor leasemaatschappijen en fleetowners die niet bij ROB-net zijn aangesloten.”

Het is, zegt Ton Pennings van Boxsons Autolease, voor kleinere leasemaatschappijen zoals wij, een perfect hulpmiddel om te controleren in hoeverre onderhoud en reparatie door dealers ook echt noodzakelijk is. “Bepaalde onderdelen, zoals brandstoffilters, worden namelijk vaak onnodig vervangen. Dan gaat het toch om een extra kostenpost van 50 à 60 euro per keer. Onze filosofie luidt: ‘beter vooraf goed gecontroleerd dan achteraf onnodig teveel betaald.’ Samen met Mivar hebben we berekend dat Request met een kleine 400 operationele leasecontracten, op jaarbasis een besparing van tussen de 6 en 14 procent kan opleveren.”