Laatste update:

Grijs nieuws | Personenvervoer met e-Crafter

De e-Crafter is nu ook geschikt voor personenvervoer. (Foto: Volkswagen).

Volkswagen Bedrijfswagens heeft een e-Crafter ontwikkeld voor personenvervoer met VDL Bus Venlo. De bedrijfswagen biedt zodoende ruimte aan acht passagiers of een combinatie met één rolstoel. Hierdoor kan de bedrijfswagen ingezet worden als taxi en voor shuttle-vervoer. Dankzij een elektrische schuiftrede of de verlaagde en verdiepte instap kunnen passagiers gemakkelijk instappen. Een rolstoel wordt via speciale rijplaten aan de achterzijde van de bedrijfswagen ingeladen. De e-Crafter heeft een actieradius van 115 kilometer (WLTP) en is voorzien van een 40 kW snellaadmogelijkheid. Dankzij de elektrische aandrijving kan de e-Crafter in aanmerking komen voor diverse (overheids)regelingen zoals de KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek) en MIA (Milieuinvesteringsaftrek).

fiat e ducato stellantis2021Fiat lanceert E-Ducato

Autofabrikant Fiat heeft in april de eerste elektrische E-Ducato gelanceerd tijdens de ‘dag van de aarde’, een dag die in het teken staat van milieubescherming. De elektrische bestelwagen is voorzien van een elektromotor met een koppel van 280 NM die tot 90 kW vermogen levert. Er is de keuze uit een accupakket van 47 kWh en 79 kWh. Met het accupakket van 47 kWh kan de besteller tot 170 kilometer afleggen (WLTP). Wanneer de bestelwagen is voorzien van het accupakket van 79 kWh, dan neemt de range toe tot 280 kilometer (WLTP). De e-bestelauto heeft een laadvolume van 10 tot 17 m3 en een laadvermogen tot 1.910 kg. Bestuurders kunnen kiezen voor verschillende rijmogelijkheden met de drive mode selector. Zo zorgt de bestelwagen bij de modus normaal voor een balans tussen prestatie en kosten, terwijl in de eco-modus energie bespaard wordt. En voor het vervoeren van een zware lading is er de zogenoemde power-modus. De bestelwagen wordt geleverd met een AC-lader, een DC-lader om snel te kunnen laden is optioneel. (Foto: Stellantis). 

vissers petfood renaultmasters reanulttrucks2021Vissers Petfood vernieuwt wagenpark

Bedrijfswagendealer Bluekens Truck en Bus Roosendaal heeft 4 Renault Masters geleverd aan groothandel Vissers Petfood in Hoogerheide. De gesloten bestelwagens zijn voorzien van een motor met een vermogen van 135 pk en een ingebouwde koel-vriescombinatie. De bestelwagens zijn aangeschaft ter vervanging van verouderde bestelwagens, zegt Pierre Vissers, eigenaar van Vissers Petfood. “We rijden al jaren met de Masters en zijn daar tevreden over. Het is een robuust en wendbaar voertuig, dus daarom was het logisch om weer voor dit model te kiezen.” Vissers is blij met de nieuwe functies op de bestelwagens, zoals de achteruitrijcamera en parkeersensoren. “We komen geregeld bij winkels waar je als chauffeur niet veel ruimte hebt. Dan zijn dit handige functies die bijdragen aan de veiligheid voor zowel de chauffeur als omstanders”, aldus Vissers (Foto: Renault). 

ford craiova ford2021Ford produceert EV-besteller in Roemenië

Autofabrikant Ford investeert 300 miljoen dollar (249 miljoen euro) voor de productie van lichte bedrijfswagens in zijn fabriek in Roemenië. Hieronder valt ook een volledig elektrische bestelwagen die in 2024 op de mark komt en het eerste volledig elektrische volumemodel van de fabrikant zal zijn, dat gebouwd wordt in het land. De investering past in de strategie van het bedrijf, zegt Stuart Rowley, president Ford of Europe. “Met de productie van een volledig elektrische bestelwagen wordt Craiova in Roemenië onze derde fabriek in Europa is waar we volledig elektrische modellen produceren. 

Het is een vervolg op recente investeringen in het Ford Cologne Electrified Vehicle Center in Duitsland en de Ford Otosan Kocaeli-fabriek in Turkije.” (Foto: Ford). 

ikea elektrisch bezorgen ikea2021Emissievrije bezorging in Amsterdam

Het Zweedse woonwarenhuis Ikea maakt sinds april gebruik van 22 elektrische bakwagens van fabrikant MAN voor de pakketbezorging in Amsterdam. De TGE Bakwagens hebben een actieradius van 120 kilometer en worden ingezet binnen de ring A10. Volgens het bedrijf bezorgen de bestellers hiermee meer dan 85 procent van het totale volume van alle bestellingen in de hoofdstad. Na Shanghai is Amsterdam de tweede stad waar het bedrijf zijn producten bij een deel van klanten aflevert met elektrische bakwagens. Het concern heeft zichzelf als doel gesteld om in 2025 wereldwijd emissievrij te bezorgen. (Foto: Ikea 2021). 

Paul de Jong, ceo en cso van Ikea Nederland, is trots dat Amsterdam één van de eerste steden is waar het bedrijf elektrisch bezorgd. “Zo willen we bijdragen aan schonere lucht in de stad en uiteindelijk in het hele land. Sinds de coronacrisis is het aantal thuisbezorgingen sterk gestegen, waarmee het belang van schoon vervoer nog groter is geworden.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Grijs nieuws | Personenvervoer met e-Crafter | Fleet&Mobility

Grijs nieuws | Personenvervoer met e-Crafter

Redactie Redactie
• Laatste update:
De e-Crafter is nu ook geschikt voor personenvervoer. (Foto: Volkswagen).

fiat e ducato stellantis2021Fiat lanceert E-Ducato

Autofabrikant Fiat heeft in april de eerste elektrische E-Ducato gelanceerd tijdens de ‘dag van de aarde’, een dag die in het teken staat van milieubescherming. De elektrische bestelwagen is voorzien van een elektromotor met een koppel van 280 NM die tot 90 kW vermogen levert. Er is de keuze uit een accupakket van 47 kWh en 79 kWh. Met het accupakket van 47 kWh kan de besteller tot 170 kilometer afleggen (WLTP). Wanneer de bestelwagen is voorzien van het accupakket van 79 kWh, dan neemt de range toe tot 280 kilometer (WLTP). De e-bestelauto heeft een laadvolume van 10 tot 17 m3 en een laadvermogen tot 1.910 kg. Bestuurders kunnen kiezen voor verschillende rijmogelijkheden met de drive mode selector. Zo zorgt de bestelwagen bij de modus normaal voor een balans tussen prestatie en kosten, terwijl in de eco-modus energie bespaard wordt. En voor het vervoeren van een zware lading is er de zogenoemde power-modus. De bestelwagen wordt geleverd met een AC-lader, een DC-lader om snel te kunnen laden is optioneel. (Foto: Stellantis). 

vissers petfood renaultmasters reanulttrucks2021Vissers Petfood vernieuwt wagenpark

Bedrijfswagendealer Bluekens Truck en Bus Roosendaal heeft 4 Renault Masters geleverd aan groothandel Vissers Petfood in Hoogerheide. De gesloten bestelwagens zijn voorzien van een motor met een vermogen van 135 pk en een ingebouwde koel-vriescombinatie. De bestelwagens zijn aangeschaft ter vervanging van verouderde bestelwagens, zegt Pierre Vissers, eigenaar van Vissers Petfood. “We rijden al jaren met de Masters en zijn daar tevreden over. Het is een robuust en wendbaar voertuig, dus daarom was het logisch om weer voor dit model te kiezen.” Vissers is blij met de nieuwe functies op de bestelwagens, zoals de achteruitrijcamera en parkeersensoren. “We komen geregeld bij winkels waar je als chauffeur niet veel ruimte hebt. Dan zijn dit handige functies die bijdragen aan de veiligheid voor zowel de chauffeur als omstanders”, aldus Vissers (Foto: Renault). 

ford craiova ford2021Ford produceert EV-besteller in Roemenië

Autofabrikant Ford investeert 300 miljoen dollar (249 miljoen euro) voor de productie van lichte bedrijfswagens in zijn fabriek in Roemenië. Hieronder valt ook een volledig elektrische bestelwagen die in 2024 op de mark komt en het eerste volledig elektrische volumemodel van de fabrikant zal zijn, dat gebouwd wordt in het land. De investering past in de strategie van het bedrijf, zegt Stuart Rowley, president Ford of Europe. “Met de productie van een volledig elektrische bestelwagen wordt Craiova in Roemenië onze derde fabriek in Europa is waar we volledig elektrische modellen produceren. 

Het is een vervolg op recente investeringen in het Ford Cologne Electrified Vehicle Center in Duitsland en de Ford Otosan Kocaeli-fabriek in Turkije.” (Foto: Ford). 

ikea elektrisch bezorgen ikea2021Emissievrije bezorging in Amsterdam

Het Zweedse woonwarenhuis Ikea maakt sinds april gebruik van 22 elektrische bakwagens van fabrikant MAN voor de pakketbezorging in Amsterdam. De TGE Bakwagens hebben een actieradius van 120 kilometer en worden ingezet binnen de ring A10. Volgens het bedrijf bezorgen de bestellers hiermee meer dan 85 procent van het totale volume van alle bestellingen in de hoofdstad. Na Shanghai is Amsterdam de tweede stad waar het bedrijf zijn producten bij een deel van klanten aflevert met elektrische bakwagens. Het concern heeft zichzelf als doel gesteld om in 2025 wereldwijd emissievrij te bezorgen. (Foto: Ikea 2021). 

Paul de Jong, ceo en cso van Ikea Nederland, is trots dat Amsterdam één van de eerste steden is waar het bedrijf elektrisch bezorgd. “Zo willen we bijdragen aan schonere lucht in de stad en uiteindelijk in het hele land. Sinds de coronacrisis is het aantal thuisbezorgingen sterk gestegen, waarmee het belang van schoon vervoer nog groter is geworden.”