Grijs beheer

Laatste update:

European truck platooning challenge 2016

Tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie in 2016 wil ons land de nadruk leggen op zelfrijdende voertuigen en ITS. Een zeer aansprekend initiatief daarbij is de European Truck Platooning Challenge 2016.

Ons ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft zoals bekend stevige ambities om een koploperpositie voor Nederland te creëren als ideaal testland voor ‘connected’ en ‘automated’ voertuigen en ITS. Het organiseert daarom onder meer deze Challenge waarbij vrachtauto's van diverse merken op de openbare weg in konvooi ‘zelfrijden’. Gestart wordt in verschillende Europese steden. De vrachtauto's maken gebruik van een aantal belangrijke Europese corridors, zoals Rotterdam-Frankfurt-Wenen. De finish is in Nederland. Veel meer uitleg daarover, onder meer met een fraaie brochure en een film, is te vinden op www.eutruckplatooning.com.

RAI Vereniging betrokken

Onlangs presenteerde Dirk-Jan de Bruijn, de programmadirecteur van Rijkswaterstaat, in de Commissie Zware Bedrijfswagens achtergrondinformatie over de Challenge aan de vertegenwoordigers van de truckmerken van afdeling Auto's. Omdat het project naar verwachting veel publiciteit zal genereren zijn inmiddels op de pr-verantwoordelijken bij de truckleden hierop aangesloten.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
European truck platooning challenge 2016 | Fleet&Mobility

European truck platooning challenge 2016

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ons ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft zoals bekend stevige ambities om een koploperpositie voor Nederland te creëren als ideaal testland voor ‘connected’ en ‘automated’ voertuigen en ITS. Het organiseert daarom onder meer deze Challenge waarbij vrachtauto's van diverse merken op de openbare weg in konvooi ‘zelfrijden’. Gestart wordt in verschillende Europese steden. De vrachtauto's maken gebruik van een aantal belangrijke Europese corridors, zoals Rotterdam-Frankfurt-Wenen. De finish is in Nederland. Veel meer uitleg daarover, onder meer met een fraaie brochure en een film, is te vinden op www.eutruckplatooning.com.

RAI Vereniging betrokken

Onlangs presenteerde Dirk-Jan de Bruijn, de programmadirecteur van Rijkswaterstaat, in de Commissie Zware Bedrijfswagens achtergrondinformatie over de Challenge aan de vertegenwoordigers van de truckmerken van afdeling Auto's. Omdat het project naar verwachting veel publiciteit zal genereren zijn inmiddels op de pr-verantwoordelijken bij de truckleden hierop aangesloten.