Grijs beheer

Laatste update:

Grijs nieuws | Top 5 bestelwagens

De afzet van nieuwe bestelwagens laat dit jaar een behoorlijk grillig verloop zien. 

Hoewel er in de volgorde van de top 5 niets veranderde, stuiterde de verkoop behoorlijk op en neer. Vergeleken met een jaar eerder steeg die in januari met een forse 16,2 procent om de maand daarop in te zakken tot -4,4 procent. Maart was goed voor een plus van 7,6 procent, maar deze winst ging in april helemaal verloren; die maand eindigde 15,2 procent in het rood. Vervolgens trad er in mei een stevig herstel op met +10,2 procent. Juni knabbelde daar weer 1,1 procent vanaf, terwijl juli er met +3,4 procent voor zorgde dat de totale verkoop over de eerste zeven maanden van 2017 toch 2,8 procent hoger uitvalt dan in 2016.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Grijs nieuws | Top 5 bestelwagens | Fleet&Mobility

Grijs nieuws | Top 5 bestelwagens

Redactie Redactie
• Laatste update:

Hoewel er in de volgorde van de top 5 niets veranderde, stuiterde de verkoop behoorlijk op en neer. Vergeleken met een jaar eerder steeg die in januari met een forse 16,2 procent om de maand daarop in te zakken tot -4,4 procent. Maart was goed voor een plus van 7,6 procent, maar deze winst ging in april helemaal verloren; die maand eindigde 15,2 procent in het rood. Vervolgens trad er in mei een stevig herstel op met +10,2 procent. Juni knabbelde daar weer 1,1 procent vanaf, terwijl juli er met +3,4 procent voor zorgde dat de totale verkoop over de eerste zeven maanden van 2017 toch 2,8 procent hoger uitvalt dan in 2016.