Overig

Laatste update:

Allego voert operationele winst op

(Foto: Allego)

Laadbedrijf Allego heeft in het eerste kwartaal een verlies geleden van 13,2 miljoen euro. Een jaar geleden kwam dat verlies nog uit op 351 miljoen euro maar dat kwam grotendeels door eenmalige hoge afschrijvingen. Operationeel kwam er een winst uit de bus van 8,9 miljoen euro vergeleken met 1,5 miljoen een jaar eerder. De kwartaalomzet nam met 27,4 procent toe naar 38,8 miljoen euro. 

De opbrengsten uit laden kwamen 166,7 procent hoger uit op 27,8 miljoen euro. Dat was deels te danken aan de uitbreiding van het aantal laadpunten en een hoger gebruik. De gebruiksgraad bij bestaande laadpunten liep op van 7,7 procent vorig jaar naar 13,1 procent nu. Daarnaast liep de omzet ook op door de verhoging van de laadtarieven. Dat meldt het in Arnhem gevestigde bedrijf in een financieel bericht. 

Het bedrijf profiteerde verder van gunstige langjarige hedging contracten voor elektriciteit.

De uitbreiding van het netwerk gaat ook bij dit laadbedrijf gestaag door. Recentelijk tekende Allego een overeenkomst met de Duitse meubelketen Porta voor de installatie van 123 laadlocaties met 1.500 ultrasnelle laadpunten. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Allego voert operationele winst op | Fleet&Mobility
Overig

Laatste update:

Allego voert operationele winst op

(Foto: Allego)

Laadbedrijf Allego heeft in het eerste kwartaal een verlies geleden van 13,2 miljoen euro. Een jaar geleden kwam dat verlies nog uit op 351 miljoen euro maar dat kwam grotendeels door eenmalige hoge afschrijvingen. Operationeel kwam er een winst uit de bus van 8,9 miljoen euro vergeleken met 1,5 miljoen een jaar eerder. De kwartaalomzet nam met 27,4 procent toe naar 38,8 miljoen euro. 

De opbrengsten uit laden kwamen 166,7 procent hoger uit op 27,8 miljoen euro. Dat was deels te danken aan de uitbreiding van het aantal laadpunten en een hoger gebruik. De gebruiksgraad bij bestaande laadpunten liep op van 7,7 procent vorig jaar naar 13,1 procent nu. Daarnaast liep de omzet ook op door de verhoging van de laadtarieven. Dat meldt het in Arnhem gevestigde bedrijf in een financieel bericht. 

Het bedrijf profiteerde verder van gunstige langjarige hedging contracten voor elektriciteit.

De uitbreiding van het netwerk gaat ook bij dit laadbedrijf gestaag door. Recentelijk tekende Allego een overeenkomst met de Duitse meubelketen Porta voor de installatie van 123 laadlocaties met 1.500 ultrasnelle laadpunten. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie