Laadbedrijf Ohme lanceert zijn EV-thuisladers in Nederland

Ohme • Volgens het oplaadbedrijf kan een EV met een 77 kWh batterij voor 15.40 euro opgeladen worden dankzij een ‘dynamische slimme lader’ gedurende de daluren.
Robert Smid Robert Smid
(Foto: Ohme)

Laadbedrijf voor EV’s Ohme lanceert zijn technologie en thuisladers voor bestuurders in Nederland, zo meldt Ohme in een persbericht. Met zijn thuisladers Home Pro en ePod is Ohme van plan om Nederlandse bestuurders te charmeren van zijn ‘slimme oplaadtechnologie en dynamische tariefintegratie’.

De laders van Ohme kunnen integreren met verschillende energieleveranciers. “We kunnen vraag en aanbod van elektriciteit in balans brengen en zo helpen bij netcongestie op het elektriciteitsnet”, zegt business development manager Leo Smeulders.

Het bedrijf is op dit moment actief in onder andere het Verenigd Koninkrijk en Ierland waar het al samenwerkt met netbeheerders. “We kijken ernaar uit om dezelfde lage kosten en CO2-arme oplaadmogelijkheden tegen een concurrerende prijs aan te bieden aan bestuurders van EV’s in Nederland”, aldus Smeulders.

Lage prijzen

Ohme’s oplaadtechnologie kan in realtime verbinding maken met het nationale elektriciteitsnet en automatisch het opladen aanpassen. Hierdoor kunnen bestuurders opladen op momenten dat er minder gevraagd wordt van het stroomnet, en wanneer de prijzen lager zijn. Volgens het oplaadbedrijf kan een EV met een 77kWh batterij voor ‘slechts’ 15.40 euro opgeladen worden dankzij een ‘dynamische slimme lader’ gedurende de daluren.

Gegevens verzamelen

Tijdens het Congres Laadinfra in Brussel vertelde David Watson, ceo van Ohme hoe laadpalen slimmer auto’s kunnen opladen. “Wij verzamelen gegevens over de bestuurder en zijn laadgewoonten. Dat vertalen wij door naar ons systeem.” Met die gegevens schat het bedrijf in wanneer er veel van het net wordt gevraagd.

Als iemand de laadpaal van Ohme gebruikt, spreidt het apparaat de vraag naar energie uit over de hele nacht. Zo is er geen plotseling piekmoment, maar wordt de vraag over een grotere periode uitgesmeerd.

Meer lezen over Ohme

Laadbedrijf Ohme lanceert zijn EV-thuisladers in Nederland | Fleet&Mobility

Laadbedrijf Ohme lanceert zijn EV-thuisladers in Nederland

Ohme • Volgens het oplaadbedrijf kan een EV met een 77 kWh batterij voor 15.40 euro opgeladen worden dankzij een ‘dynamische slimme lader’ gedurende de daluren.
Robert L. Smid Robert L. Smid
(Foto: Ohme)

Laadbedrijf voor EV’s Ohme lanceert zijn technologie en thuisladers voor bestuurders in Nederland, zo meldt Ohme in een persbericht. Met zijn thuisladers Home Pro en ePod is Ohme van plan om Nederlandse bestuurders te charmeren van zijn ‘slimme oplaadtechnologie en dynamische tariefintegratie’.

De laders van Ohme kunnen integreren met verschillende energieleveranciers. “We kunnen vraag en aanbod van elektriciteit in balans brengen en zo helpen bij netcongestie op het elektriciteitsnet”, zegt business development manager Leo Smeulders.

Het bedrijf is op dit moment actief in onder andere het Verenigd Koninkrijk en Ierland waar het al samenwerkt met netbeheerders. “We kijken ernaar uit om dezelfde lage kosten en CO2-arme oplaadmogelijkheden tegen een concurrerende prijs aan te bieden aan bestuurders van EV’s in Nederland”, aldus Smeulders.

Lage prijzen

Ohme’s oplaadtechnologie kan in realtime verbinding maken met het nationale elektriciteitsnet en automatisch het opladen aanpassen. Hierdoor kunnen bestuurders opladen op momenten dat er minder gevraagd wordt van het stroomnet, en wanneer de prijzen lager zijn. Volgens het oplaadbedrijf kan een EV met een 77kWh batterij voor ‘slechts’ 15.40 euro opgeladen worden dankzij een ‘dynamische slimme lader’ gedurende de daluren.

Gegevens verzamelen

Tijdens het Congres Laadinfra in Brussel vertelde David Watson, ceo van Ohme hoe laadpalen slimmer auto’s kunnen opladen. “Wij verzamelen gegevens over de bestuurder en zijn laadgewoonten. Dat vertalen wij door naar ons systeem.” Met die gegevens schat het bedrijf in wanneer er veel van het net wordt gevraagd.

Als iemand de laadpaal van Ohme gebruikt, spreidt het apparaat de vraag naar energie uit over de hele nacht. Zo is er geen plotseling piekmoment, maar wordt de vraag over een grotere periode uitgesmeerd.

Meer lezen over Ohme