Greenwheels ziet vlootomvang en aantal gebruikers groeien

Greenwheels • Het aantal gebruikers van Greenwheels steeg in 2023 met 54 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook groeide de vloot van de deelauto-aanbieder met 250 auto’s, tot een totale omvang van 2.510 deelauto’s. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht.
Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Greenwheels).

In Rotterdam en Utrecht groeide Greenwheels, een dochterbedrijf van Pon, het snelst. Ook wist het deelautobedrijf op 25 woonplaatsen een auto neer te zetten waar eerder geen Greenwheels-voertuig stond. Volgens ceo Michiel Cuppen, die in november Andrew Berkhout verving als ceo van Greenwheels, wint deelvervoer aan populariteit.

Greenwheels meldt dat het bedrijf als ‘enige autodeelbedrijf van Nederland zwarte cijfers schrijft’. Verdere informatie deelt het bedrijf niet omdat de cijfers ‘concurrentiegevoelig’ zijn.

Elektrificatie

Uit de gepresenteerde cijfers blijkt verder dat de deelauto op het NS-station Europapark in Groningen en de auto aan de Schepenlaan in Amsterdam het meest in gebruik zijn, gemiddeld zo’n 70 procent van de tijd.

De gemiddelde Greenwheels-auto is 21 procent van de tijd in gebruik en legt per rit gemiddeld 65 kilometer af.

Greenwheels was een van de eerste deelauto-initiatieven. Het bestaat inmiddels 28 jaar. Vorig jaar werd aangekondigd dat het bedrijf volledig overstapt op EV’s.

Greenwheels ziet vlootomvang en aantal gebruikers groeien | Fleet&Mobility

Greenwheels ziet vlootomvang en aantal gebruikers groeien

Greenwheels • Het aantal gebruikers van Greenwheels steeg in 2023 met 54 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook groeide de vloot van de deelauto-aanbieder met 250 auto’s, tot een totale omvang van 2.510 deelauto’s. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht.
Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Greenwheels).

In Rotterdam en Utrecht groeide Greenwheels, een dochterbedrijf van Pon, het snelst. Ook wist het deelautobedrijf op 25 woonplaatsen een auto neer te zetten waar eerder geen Greenwheels-voertuig stond. Volgens ceo Michiel Cuppen, die in november Andrew Berkhout verving als ceo van Greenwheels, wint deelvervoer aan populariteit.

Greenwheels meldt dat het bedrijf als ‘enige autodeelbedrijf van Nederland zwarte cijfers schrijft’. Verdere informatie deelt het bedrijf niet omdat de cijfers ‘concurrentiegevoelig’ zijn.

Elektrificatie

Uit de gepresenteerde cijfers blijkt verder dat de deelauto op het NS-station Europapark in Groningen en de auto aan de Schepenlaan in Amsterdam het meest in gebruik zijn, gemiddeld zo’n 70 procent van de tijd.

De gemiddelde Greenwheels-auto is 21 procent van de tijd in gebruik en legt per rit gemiddeld 65 kilometer af.

Greenwheels was een van de eerste deelauto-initiatieven. Het bestaat inmiddels 28 jaar. Vorig jaar werd aangekondigd dat het bedrijf volledig overstapt op EV’s.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.