Acea: Versnel Europese uitbreiding van oplaadpunten

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
ACEA wil meer oplaadpunten in EU. (Foto: Shutterstock)

Auto-industrievereniging Acea en Eurelectric, namens de elektriciteitssector, noemen het herstelplan van de Europese Commissie niet ambitieus genoeg met 1 miljoen openbare oplaadpunten. De partijen pleiten daarom voor een uitbreiding van het aantal oplaadpunten naar 2,8 miljoen in 2030 en het aanpakken van de infrastructuur voor alternatieve brandstoffen. Dat maakt Acea vandaag bekend.

Ook vindt de koepelorganisatie dat er meer tankstations voor waterstof in de hele Europese Unie moeten komen. Eerder maakte Acea al bekend dat het teleurgesteld was in het steunplan van de EU. De uitrol van de infrastructuur moet volgens Acea en Eurelectric in lijn zijn met de doelstellingen voor nul- en lage-emissievoertuigen die de EU voor 2025 en 2030 heeft vastgesteld. Acea riep in het verleden al eens op tot de verbetering van de Europese laadinfrastructuur.

De aanpassing in het EU-herstelplan kan volgens Eric-Mark Huitema, directeur-generaal van Acea, ook de schone vlootvernieuwingen bevorderen. “Onderneem snel actie op het gebied van de uitrol van de infrastructuur om de consument het vertrouwen te geven een elektrisch voertuig te kopen. En zorg er zo voor dat het wagenpark op een milieuvriendelijke manier kan worden vernieuwd.”

Kristian Ruby, secretaris-generaal van Eurelectric, benadrukt het belang van een snelle lancering van elektrische auto’s op batterijen voor schone mobiliteit. “Dat vereist een snellere uitrol van de oplaadinfrastructuur, evenals een verbetering van de netten en de ontwikkeling van de juiste opslagoplossingen.”

Acea: Versnel Europese uitbreiding van oplaadpunten | Fleet&Mobility

Acea: Versnel Europese uitbreiding van oplaadpunten

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
ACEA wil meer oplaadpunten in EU. (Foto: Shutterstock)

Auto-industrievereniging Acea en Eurelectric, namens de elektriciteitssector, noemen het herstelplan van de Europese Commissie niet ambitieus genoeg met 1 miljoen openbare oplaadpunten. De partijen pleiten daarom voor een uitbreiding van het aantal oplaadpunten naar 2,8 miljoen in 2030 en het aanpakken van de infrastructuur voor alternatieve brandstoffen. Dat maakt Acea vandaag bekend.

Ook vindt de koepelorganisatie dat er meer tankstations voor waterstof in de hele Europese Unie moeten komen. Eerder maakte Acea al bekend dat het teleurgesteld was in het steunplan van de EU. De uitrol van de infrastructuur moet volgens Acea en Eurelectric in lijn zijn met de doelstellingen voor nul- en lage-emissievoertuigen die de EU voor 2025 en 2030 heeft vastgesteld. Acea riep in het verleden al eens op tot de verbetering van de Europese laadinfrastructuur.

De aanpassing in het EU-herstelplan kan volgens Eric-Mark Huitema, directeur-generaal van Acea, ook de schone vlootvernieuwingen bevorderen. “Onderneem snel actie op het gebied van de uitrol van de infrastructuur om de consument het vertrouwen te geven een elektrisch voertuig te kopen. En zorg er zo voor dat het wagenpark op een milieuvriendelijke manier kan worden vernieuwd.”

Kristian Ruby, secretaris-generaal van Eurelectric, benadrukt het belang van een snelle lancering van elektrische auto’s op batterijen voor schone mobiliteit. “Dat vereist een snellere uitrol van de oplaadinfrastructuur, evenals een verbetering van de netten en de ontwikkeling van de juiste opslagoplossingen.”