Nederlands bedrijf levert systeem zelfrijdend vervoer aan Dubai

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het transportsysteem gaat het in aanbouw zijnde Bluewaters Island voor de kust van Dubai verbinden met het metronetwerk van de stad. Het systeem krijgt een capaciteit van maximaal vijfduizend passagiers per uur, volgens het bedrijf is het daarmee een van de grootste zelfrijdende systemen in Nederland.

De opdracht is afkomstig van projectontwikkelaar Meraas uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Bluewaters Island huisvest onder andere Ain Dubai, het hoogste en grootste reuzenrad ter wereld huisvest, wordt momenteel gebouwd. Het eiland ligt 500 meter voor de kust van Jumeirah Beach Residence, vlakbij jachthaven Dubai Marina.

Nederlands bedrijf levert systeem zelfrijdend vervoer aan Dubai | Fleet&Mobility

Nederlands bedrijf levert systeem zelfrijdend vervoer aan Dubai

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het transportsysteem gaat het in aanbouw zijnde Bluewaters Island voor de kust van Dubai verbinden met het metronetwerk van de stad. Het systeem krijgt een capaciteit van maximaal vijfduizend passagiers per uur, volgens het bedrijf is het daarmee een van de grootste zelfrijdende systemen in Nederland.

De opdracht is afkomstig van projectontwikkelaar Meraas uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Bluewaters Island huisvest onder andere Ain Dubai, het hoogste en grootste reuzenrad ter wereld huisvest, wordt momenteel gebouwd. Het eiland ligt 500 meter voor de kust van Jumeirah Beach Residence, vlakbij jachthaven Dubai Marina.