Fastned wint Gouden RAI Wiel

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Links en rechts van staatssecretaris Stientje van Veldhoven Michiel Langezaal en Bart Lubbers van Fastned. Rechts RAI-voorzitter Steven van Eijck (Foto: RAI Vereniging)

Snellaadbedrijf Fastned heeft maandagavond tijdens het jaarlijkse RAI Mobiliteitsdiner het Gouden RAI Wiel 2019 ontvangen uit handen van staatssecretaris Van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Fastned wordt met name geroemd omdat het bedrijf elektrisch rijden in Nederland actief stimuleert. Dit meldt de RAI Vereniging in een persbericht. 

Fastned werd begin 2012 opgericht om een netwerk van snellaadstations op A-locaties op te zetten. Inmiddels zijn de gele bogen van Fastned niet meer weg te denken langs de Nederlandse snelwegen. Op dit moment heeft Fastned 89 snellaadstations. Ook de internationale expansie is begonnen. Inmiddels groeit de batterijcapaciteit van de auto’s en is de snellader een welkome stop om bij te laden en op die manier het zoeken naar een laadpaal in stedelijk gebied te voorkomen, stelt de jury. De jury van het Gouden RAI Wiel is ervan overtuigd dat Fastned ook bij het oplossen van al die problemen rond elektrisch rijden een rol zal spelen, zoals ze dat ook hebben gedaan bij de start van elektrisch rijden in Nederland. 

Bart Lubbers, mede-oprichter van Fastned, beschouwt het als een eer om het Gouden RAI Wiel te ontvangen uit handen van staatssecretaris Van Veldhoven. “Rijkswaterstaat heeft in een vroeg stadium een snellaadnetwerk langs snelwegen mogelijk gemaakt. Als gevolg hiervan loopt Nederland wereldwijd voorop met snellaadinfrastructuur voor elektrisch voertuigen. Deze zomer verwacht Fastned haar honderdste station te openen. Met een Europees netwerk van snellaadstations willen wij elektrische rijders de vrijheid geven die autorijden zo leuk maakt.”

Vorig jaar was het Gouden RAI Wiel voor oud-minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu.

Fastned wint Gouden RAI Wiel | Fleet&Mobility

Fastned wint Gouden RAI Wiel

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Links en rechts van staatssecretaris Stientje van Veldhoven Michiel Langezaal en Bart Lubbers van Fastned. Rechts RAI-voorzitter Steven van Eijck (Foto: RAI Vereniging)

Snellaadbedrijf Fastned heeft maandagavond tijdens het jaarlijkse RAI Mobiliteitsdiner het Gouden RAI Wiel 2019 ontvangen uit handen van staatssecretaris Van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Fastned wordt met name geroemd omdat het bedrijf elektrisch rijden in Nederland actief stimuleert. Dit meldt de RAI Vereniging in een persbericht. 

Fastned werd begin 2012 opgericht om een netwerk van snellaadstations op A-locaties op te zetten. Inmiddels zijn de gele bogen van Fastned niet meer weg te denken langs de Nederlandse snelwegen. Op dit moment heeft Fastned 89 snellaadstations. Ook de internationale expansie is begonnen. Inmiddels groeit de batterijcapaciteit van de auto’s en is de snellader een welkome stop om bij te laden en op die manier het zoeken naar een laadpaal in stedelijk gebied te voorkomen, stelt de jury. De jury van het Gouden RAI Wiel is ervan overtuigd dat Fastned ook bij het oplossen van al die problemen rond elektrisch rijden een rol zal spelen, zoals ze dat ook hebben gedaan bij de start van elektrisch rijden in Nederland. 

Bart Lubbers, mede-oprichter van Fastned, beschouwt het als een eer om het Gouden RAI Wiel te ontvangen uit handen van staatssecretaris Van Veldhoven. “Rijkswaterstaat heeft in een vroeg stadium een snellaadnetwerk langs snelwegen mogelijk gemaakt. Als gevolg hiervan loopt Nederland wereldwijd voorop met snellaadinfrastructuur voor elektrisch voertuigen. Deze zomer verwacht Fastned haar honderdste station te openen. Met een Europees netwerk van snellaadstations willen wij elektrische rijders de vrijheid geven die autorijden zo leuk maakt.”

Vorig jaar was het Gouden RAI Wiel voor oud-minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu.