Nederlandse EV-bouwer Carver breidt uit in België

Redactie Redactie
• Laatste update:
Carver gaat nu ook naar België. (Foto: Carver)

Group Vandecasteele is dealer voor de merken van Stellantis met elf vestigingen in de driehoek Kortrijk, Doornik, Ath in het zuiden van België. Carver, dat ook een cargoversie van haar voertuigen met kanteltechnologie voert, werkt al samen met Danny Op de Beeck BV in Duffel in de provincie Antwerpen en met MPP LTD in Bierges voor de regio Brussel. Overigens rijden er ook Carters rond in Hong Kong, op Malta en Londen.

Drama

Anton Rosier, ceo van Carver: ‘De stap naar België is een hele logische. We zien daar dezelfde problematiek als in Nederland. Er is behoefte aan een snel, makkelijk, milieuvriendelijk en comfortabel vervoersmiddel in de minder stedelijke gebieden. In de grote steden is er behoefte aan flexibiliteit en betrouwbaarheid om op tijd op je afspraak te komen. We zien nu de eerste Carvers ook door Brussel en Antwerpen rijden. Iedereen in Nederland weet als geen ander dat Antwerpen verkeerstechnisch echt een drama is. Een ‘light electric vehicle’ is een aantrekkelijk en comfortabel alternatief. Een Carver in het stadsbeeld zou daar een hoop oplossen. Bovendien is het gebruik van LEV ook zeer bevorderlijk voor de luchtkwaliteit die veelal in grotere steden onder de maat is.”