Ecomobiel opent met nationaal debat brandstoffenmix

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Vorig jaar trok de Ecomobiel ruim 5.000 bezoekers. (Foto: Ecomobiel)

Nederland wil in 2050 fossielvrij zijn. Elektrische aandrijvingen worden vaak genoemd als de oplossing. Maar waar past dan batterij-elektrisch in dit plaatje? Voor welke modaliteiten lijkt waterstof meer geschikt als energiedrager? En welke rol spelen biobrandstoffen of aardgas in de mix?

‘Towards zero emission’

Over deze onderwerpen en meer vragen gaan de panelleden op het podium met elkaar in gesprek. Het thema van de beurs is dit jaar ‘Towards zero emission’. Dat is volgens Wendy van de Geijn, directeur van 54 events en organisator van de Ecomobiel, het doel op lange termijn. “Om die lange termijndoelen te halen, heb je ook korte termijn oplossingen nodig. Die willen we presenteren en bespreken. Wat kunnen we nu al doen om in 2050 fossielvrij te zijn?”

De beurs vindt, net als voorgaande jaren, tegelijkertijd plaats met de Vakbeurs Energie. Daar is dit jaar een derde platform aan toegevoegd: Industrial Heat & Power 2018. “Dat was altijd al een onderdeel van de Vakbeurs Energie”, legt Van de Geijn uit. “Dat onderdeel is nu verzelfstandigd en heeft een eigen hal gekregen.”

Fleet&Mobility is mediapartner van de Ecomobiel.

Ecomobiel opent met nationaal debat brandstoffenmix | Fleet&Mobility

Ecomobiel opent met nationaal debat brandstoffenmix

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Vorig jaar trok de Ecomobiel ruim 5.000 bezoekers. (Foto: Ecomobiel)

Nederland wil in 2050 fossielvrij zijn. Elektrische aandrijvingen worden vaak genoemd als de oplossing. Maar waar past dan batterij-elektrisch in dit plaatje? Voor welke modaliteiten lijkt waterstof meer geschikt als energiedrager? En welke rol spelen biobrandstoffen of aardgas in de mix?

‘Towards zero emission’

Over deze onderwerpen en meer vragen gaan de panelleden op het podium met elkaar in gesprek. Het thema van de beurs is dit jaar ‘Towards zero emission’. Dat is volgens Wendy van de Geijn, directeur van 54 events en organisator van de Ecomobiel, het doel op lange termijn. “Om die lange termijndoelen te halen, heb je ook korte termijn oplossingen nodig. Die willen we presenteren en bespreken. Wat kunnen we nu al doen om in 2050 fossielvrij te zijn?”

De beurs vindt, net als voorgaande jaren, tegelijkertijd plaats met de Vakbeurs Energie. Daar is dit jaar een derde platform aan toegevoegd: Industrial Heat & Power 2018. “Dat was altijd al een onderdeel van de Vakbeurs Energie”, legt Van de Geijn uit. “Dat onderdeel is nu verzelfstandigd en heeft een eigen hal gekregen.”

Fleet&Mobility is mediapartner van de Ecomobiel.