Auto en fiscus

Laatste update:

Kabinet plant verlaging accijnzen en btw op energie, Bovag ontevreden

Het kabinet plant lastenverlagingen om stijgende brandstofprijzen te compenseren. (Foto: Shutterstock)

Gas en elektriciteit vallen vanaf 1 juli in het btw-tarief van 9 procent, zo meldt RTL Nieuws op basis van Haagse bronnen. Tanken zal ook goedkoper worden dankzij een accijnsverlaging. De lastenverlichting zal aanvankelijk zijn voor een half jaar.

Bovag: ‘Meer nodig’

In een persbericht reageert Bovag ontevreden. De belangenvereniging schrijft: “Voor Bovag-ondernemers die beroepshalve veel kilometers moeten maken biedt de voorgenomen verlaging van brandstofaccijns enig soelaas. Er moet meer gebeuren.” Daarvoor doet de Bovag verschillende suggesties.

Lees verder op Automotive Online.

Kabinet plant verlaging accijnzen en btw op energie, Bovag ontevreden | Fleet&Mobility
Auto en fiscus

Laatste update:

Kabinet plant verlaging accijnzen en btw op energie, Bovag ontevreden

Het kabinet plant lastenverlagingen om stijgende brandstofprijzen te compenseren. (Foto: Shutterstock)

Gas en elektriciteit vallen vanaf 1 juli in het btw-tarief van 9 procent, zo meldt RTL Nieuws op basis van Haagse bronnen. Tanken zal ook goedkoper worden dankzij een accijnsverlaging. De lastenverlichting zal aanvankelijk zijn voor een half jaar.

Bovag: ‘Meer nodig’

In een persbericht reageert Bovag ontevreden. De belangenvereniging schrijft: “Voor Bovag-ondernemers die beroepshalve veel kilometers moeten maken biedt de voorgenomen verlaging van brandstofaccijns enig soelaas. Er moet meer gebeuren.” Daarvoor doet de Bovag verschillende suggesties.

Lees verder op Automotive Online.