Greenwheels breidt vloot uit met elektrische Volkswagen ID.3

Greenwheels • De ID.3 bevat onder andere adaptieve cruise control en Lane assist.
Sander van Vliet Sander van Vliet
(Foto: Jeroen Zondag/Greenwheels).

Deelautobedrijf Greenwheels breidt zijn vloot uit met de elektrische Volkswagen ID.3. De elektrische deelauto is de eerste ‘keyless’ (sleutelloze) toevoeging aan de huidige vloot en wordt volledig door de app aangestuurd. Dat meldt Greenwheels in een persbericht.

De nieuwe deelauto’s hebben een ander design dan de rode auto’s in de bestaande vloot. Greenwheels-ceo Michiel Cuppen: “Het nieuwe design vindt aansluiting bij het innovatieve karakter van de auto. De cirkels zorgen voor een herkenbare link met de rest van onze vloot. Hiermee versterken we ons onderscheidende karakter binnen de deelmobiliteit.”

Adaptive cruise control

“Klanten kunnen met de toevoeging van de Volkswagen ID.3 genieten van een premium rijervaring”, zegt Cuppen. “Dit kan bovendien weer nieuwe doelgroepen aanspreken om te starten met autodelen en zo te zorgen voor minder auto’s op straat.”

De ID.3 bevat onder andere adaptieve cruise control en Lane assist, waardoor de Greenwheels-bestuurder ‘zich makkelijk aan de toegestane snelheid houdt, automatisch afremt wanneer hij te dicht op een voorliggen rijdt en veilig binnen de rijbaan blijf.’ Daarnaast komt de auto ook met een vermoeidheidsherkenning die de fitheid van de bestuurder in de gaten houdt.

De huidige Greenwheels-vloot bestaat uit ongeveer 2.800 auto’s, waarvan vijftien procent volledig elektrisch is.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Greenwheels breidt vloot uit met elektrische Volkswagen ID.3 | Fleet&Mobility

Greenwheels breidt vloot uit met elektrische Volkswagen ID.3

Greenwheels • De ID.3 bevat onder andere adaptieve cruise control en Lane assist.
Sander van Vliet Sander van Vliet
(Foto: Jeroen Zondag/Greenwheels).

Deelautobedrijf Greenwheels breidt zijn vloot uit met de elektrische Volkswagen ID.3. De elektrische deelauto is de eerste ‘keyless’ (sleutelloze) toevoeging aan de huidige vloot en wordt volledig door de app aangestuurd. Dat meldt Greenwheels in een persbericht.

De nieuwe deelauto’s hebben een ander design dan de rode auto’s in de bestaande vloot. Greenwheels-ceo Michiel Cuppen: “Het nieuwe design vindt aansluiting bij het innovatieve karakter van de auto. De cirkels zorgen voor een herkenbare link met de rest van onze vloot. Hiermee versterken we ons onderscheidende karakter binnen de deelmobiliteit.”

Adaptive cruise control

“Klanten kunnen met de toevoeging van de Volkswagen ID.3 genieten van een premium rijervaring”, zegt Cuppen. “Dit kan bovendien weer nieuwe doelgroepen aanspreken om te starten met autodelen en zo te zorgen voor minder auto’s op straat.”

De ID.3 bevat onder andere adaptieve cruise control en Lane assist, waardoor de Greenwheels-bestuurder ‘zich makkelijk aan de toegestane snelheid houdt, automatisch afremt wanneer hij te dicht op een voorliggen rijdt en veilig binnen de rijbaan blijf.’ Daarnaast komt de auto ook met een vermoeidheidsherkenning die de fitheid van de bestuurder in de gaten houdt.

De huidige Greenwheels-vloot bestaat uit ongeveer 2.800 auto’s, waarvan vijftien procent volledig elektrisch is.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.