Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

‘Amsterdam wil meer deelbakfietsen en -scooters’

Het aantal scooters per aanbieder, in Amsterdam zijn dat Check en Felyx, wordt echter beperkt tot 600. (Foto: Ruud Peys)

Het gemeentebestuur van Amsterdam wil meer deelbakfietsen en -scooters in de stad. De afgelopen jaren zijn er experimenten met deze vormen van mobiliteit uitgevoerd maar nu wil het college dat omzetten in vast beleid, meldt Het Parool op basis van een conceptnota deelvervoer.

Het college wil 750 (eerst 110) deelbakfietsen en 1.200 (eerst 770) deelscooters in de stad toelaten. Het aantal scooters per aanbieder, in Amsterdam zijn dat Check en Felyx, wordt echter beperkt tot 600. Een proef met 400 deelfietsen loopt sinds de zomer van 2021 en wordt voorlopig verlengd. De gemeente is er nog niet over uit hoeveel fietsen gewenst zijn in de stad.

Deelauto’s

Ook deelauto’s moeten een prominentere plek krijgen in het straatbeeld. Het is de bedoeling dat het aantal deelauto’s toeneemt van 2.500 tot 3.000, met maximaal 600 auto’s per aanbieder. De bekendste aanbieders zijn Mywheels en Greenwheels. Met deze plannen wil het college privéauto’s vervangen door deelvervoer. De gemeente hoopt op meer ruimte op straat en een schonere lucht. Deelscooters zijn elektrisch en het college wil dat alle deelauto’s in 2025 geheel uitstootvrij zijn.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
‘Amsterdam wil meer deelbakfietsen en -scooters’ | Fleet&Mobility
Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

‘Amsterdam wil meer deelbakfietsen en -scooters’

Het aantal scooters per aanbieder, in Amsterdam zijn dat Check en Felyx, wordt echter beperkt tot 600. (Foto: Ruud Peys)

Het gemeentebestuur van Amsterdam wil meer deelbakfietsen en -scooters in de stad. De afgelopen jaren zijn er experimenten met deze vormen van mobiliteit uitgevoerd maar nu wil het college dat omzetten in vast beleid, meldt Het Parool op basis van een conceptnota deelvervoer.

Het college wil 750 (eerst 110) deelbakfietsen en 1.200 (eerst 770) deelscooters in de stad toelaten. Het aantal scooters per aanbieder, in Amsterdam zijn dat Check en Felyx, wordt echter beperkt tot 600. Een proef met 400 deelfietsen loopt sinds de zomer van 2021 en wordt voorlopig verlengd. De gemeente is er nog niet over uit hoeveel fietsen gewenst zijn in de stad.

Deelauto’s

Ook deelauto’s moeten een prominentere plek krijgen in het straatbeeld. Het is de bedoeling dat het aantal deelauto’s toeneemt van 2.500 tot 3.000, met maximaal 600 auto’s per aanbieder. De bekendste aanbieders zijn Mywheels en Greenwheels. Met deze plannen wil het college privéauto’s vervangen door deelvervoer. De gemeente hoopt op meer ruimte op straat en een schonere lucht. Deelscooters zijn elektrisch en het college wil dat alle deelauto’s in 2025 geheel uitstootvrij zijn.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie