Actueel

Duitse autodeler Miles verdacht van miljoenenfraude met parkeergelden

Foto: Miles Mobility

De Duitse autodeel-aanbieder Miles Mobility wordt ervan verdacht door manipulatie van GPS-data alleen al in Berlijn tussen de 20 en 30 miljoen aan parkeergelden ontdoken hebben. De politie heeft woensdag invallen gedaan bij kantoren van het bedrijf en woningen van de directeuren.

Dat meldt de Berliner Zeitung. De officier van justitie in Berlijn heeft de berichten bevestigd. Een woordvoerder van Miles heeft die invallen eveneens bevestigd en daaraan toegevoegd “dat we alle mogelijke medewerking verlenen aan het onderzoek”.

Miles Mobility beheert in Berlijn en een reeks andere Duitse steden duizenden deelauto’s, voornamelijk van de Volkswagen Groep. Dat autobedrijf heeft vorig jaar ook haar eigen autodeeltak Volkswagen WeShare verkocht aan Miles Mobility. Ook heeft het een deal gesloten om vanaf dit jaar 10 duizend EV’s te leveren aan Miles Mobility. De deelaanbieder is sinds september vorig jaar ook actief op de Belgische markt.

Autodeel-bedrijven betalen parkeergelden automatisch door hun GPS-data te delen met de betrokken parkeerbeheerders of autoriteiten. Miles heeft volgens de beschuldigingen die data vervalst om zo de fors oplopende parkeerrekening te ontduiken. Volgens de Berliner Zeitung werden die praktijken sinds 2019 toegepast. De krant meldt dat twee directieleden worden verdacht van commerciële fraude, computerfraude en vervalsing van technische data. De zaak is aan het licht gekomen door opmerkelijke verschillen tussen het aantal parkeerbonnen op Miles voertuigen en de daadwerkelijk betaalde parkeergelden.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Duitse autodeler Miles verdacht van miljoenenfraude met parkeergelden | Fleet&Mobility
Actueel

Duitse autodeler Miles verdacht van miljoenenfraude met parkeergelden

Foto: Miles Mobility

De Duitse autodeel-aanbieder Miles Mobility wordt ervan verdacht door manipulatie van GPS-data alleen al in Berlijn tussen de 20 en 30 miljoen aan parkeergelden ontdoken hebben. De politie heeft woensdag invallen gedaan bij kantoren van het bedrijf en woningen van de directeuren.

Dat meldt de Berliner Zeitung. De officier van justitie in Berlijn heeft de berichten bevestigd. Een woordvoerder van Miles heeft die invallen eveneens bevestigd en daaraan toegevoegd “dat we alle mogelijke medewerking verlenen aan het onderzoek”.

Miles Mobility beheert in Berlijn en een reeks andere Duitse steden duizenden deelauto’s, voornamelijk van de Volkswagen Groep. Dat autobedrijf heeft vorig jaar ook haar eigen autodeeltak Volkswagen WeShare verkocht aan Miles Mobility. Ook heeft het een deal gesloten om vanaf dit jaar 10 duizend EV’s te leveren aan Miles Mobility. De deelaanbieder is sinds september vorig jaar ook actief op de Belgische markt.

Autodeel-bedrijven betalen parkeergelden automatisch door hun GPS-data te delen met de betrokken parkeerbeheerders of autoriteiten. Miles heeft volgens de beschuldigingen die data vervalst om zo de fors oplopende parkeerrekening te ontduiken. Volgens de Berliner Zeitung werden die praktijken sinds 2019 toegepast. De krant meldt dat twee directieleden worden verdacht van commerciële fraude, computerfraude en vervalsing van technische data. De zaak is aan het licht gekomen door opmerkelijke verschillen tussen het aantal parkeerbonnen op Miles voertuigen en de daadwerkelijk betaalde parkeergelden.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie