Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Deelauto-aanbieders richten lobbyclub op

(Foto: CvD)

De acht grote aanbieders van deelauto’s starten vandaag met een samenwerkingsverband. De Coalitie van Deelauto-aanbieders (CvD) wil haar belangen verdedigen in gesprek met politici, de sector, ambtenaren, en experts over beleid omtrent autodelen. Dat meldt RijschoolPro. 

De CvD bestaat uit GreenMobility, MyWheels, SHARE NOW, SIXT share en SnappCar. De CvD werkt bovendien samen met bekende partijen MobiGo, OnzeAuto en WeDriveSolar.

De CvD vertegenwoordigt een groot deel van de deelautosector in Nederland. De vandaag gelanceerde website dient als centraal platform met informatie voor mensen met interesse in autodelen. Tevens biedt de site informatie vanuit de deelsector voor ambtenaren, politici, consultants en journalisten die actief zijn in de mobiliteit. Zowel landelijk als regionaal.

Woordvoerder Dani Sprecher geeft namens de CvD en haar partners het volgende aan: “Autodelen is een effectieve manier om steden in Nederland te kunnen verduurzamen. Het onderwerp krijgt veel aandacht, maar de sector is nog heel klein. Een belangrijke voorwaarde voor verdere groei van autodelen is beleid dat autodelen faciliteert of zelfs stimuleert. Daarom is het mooi dat wij als sector nu samen optrekken.”

Deelauto’s zijn vooral in stedelijke gebieden populair, waar het moeilijk is om als bewoner zelf aan een parkeervergunning te komen of waar men om duurzame redenen voor een deelauto kiest. Het aantal deelauto’s stijgt al jaren, ook onder particuliere aanbieders.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Deelauto-aanbieders richten lobbyclub op | Fleet&Mobility
Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Deelauto-aanbieders richten lobbyclub op

(Foto: CvD)

De acht grote aanbieders van deelauto’s starten vandaag met een samenwerkingsverband. De Coalitie van Deelauto-aanbieders (CvD) wil haar belangen verdedigen in gesprek met politici, de sector, ambtenaren, en experts over beleid omtrent autodelen. Dat meldt RijschoolPro. 

De CvD bestaat uit GreenMobility, MyWheels, SHARE NOW, SIXT share en SnappCar. De CvD werkt bovendien samen met bekende partijen MobiGo, OnzeAuto en WeDriveSolar.

De CvD vertegenwoordigt een groot deel van de deelautosector in Nederland. De vandaag gelanceerde website dient als centraal platform met informatie voor mensen met interesse in autodelen. Tevens biedt de site informatie vanuit de deelsector voor ambtenaren, politici, consultants en journalisten die actief zijn in de mobiliteit. Zowel landelijk als regionaal.

Woordvoerder Dani Sprecher geeft namens de CvD en haar partners het volgende aan: “Autodelen is een effectieve manier om steden in Nederland te kunnen verduurzamen. Het onderwerp krijgt veel aandacht, maar de sector is nog heel klein. Een belangrijke voorwaarde voor verdere groei van autodelen is beleid dat autodelen faciliteert of zelfs stimuleert. Daarom is het mooi dat wij als sector nu samen optrekken.”

Deelauto’s zijn vooral in stedelijke gebieden populair, waar het moeilijk is om als bewoner zelf aan een parkeervergunning te komen of waar men om duurzame redenen voor een deelauto kiest. Het aantal deelauto’s stijgt al jaren, ook onder particuliere aanbieders.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie