Leasing en verhuur

Laatste update:

Volkswagen Group doet Weshare van de hand

Met de samenwerking hoopt Volkswagen nog beter te participeren in de snel groeiende markt voor nieuwe mobiliteitsdiensten.(Foto: Shutterstock)

De Volkswagen Group heeft de Weshare autodeelbusiness overgedaan aan Miles Mobility. Beide bedrijven hebben een partnerschap gesloten waarbij Miles Mobility Urban Mobility International (UMI) – inclusief Weshare – overneemt van de Volkswagen Group, aldus een persbericht. 

Miles heeft op zijn beurt meer dan tienduizend all-electric auto’s besteld bij Audi, Seat/Cupra en Volkswagen Passenger Cars. Die wagens moeten vanaf volgend jaar worden afgeleverd. Miles is momenteel actief in acht Duitse steden. Dit najaar zijn ook Brussel en Gent toegevoegd. De vloot bestaat uit ruim negenduizend voertuigen waarvan rond de 70 procent is geleverd door de Volkswagen Group.

Met de samenwerking hoopt Volkswagen nog beter te participeren in de snel groeiende markt voor nieuwe mobiliteitsdiensten en haar klanten tegelijk een grotere keus te bieden. “Nieuwe mobiliteitsdiensten zoals auto-abonnementen modellen en autodelen genieten van een sterke vraag. Dit is een trend waarin we meer willen meedraaien. Met een sterke partner om de vloot te beheren en met voertuigen van verschillende Volkswagen Group merken komt autodelen beschikbaar voor een nog breder spectrum van klanten. We zijn blij dat we de perfecte partner hebben gevonden met Miles, waarvan de portefeuille te boeken is via het Volkswagen mobiliteitsplatform,’’ zegt dr Christian Dahlheim, bestuursvoorzitter van Volkswagen Financial Services dat verantwoordelijk is voor de mobiliteitsactiviteiten van de groep. 

Overname Europcar

Het Duitse autoconcern haalde eerder dit jaar, samen met Pon Holding en investeerder Attestor, ook autoverhuurder Europcar binnen. Dat bedrijf wordt een andere pijler onder VW’s mobiliteitsplatform, laat VW weten. Doel is om klanten een breed aanbod aan verschillende mobiliteitsdiensten te bieden, uiteenlopend van een paar uur autodelen of -huren tot een auto-abonnement voor een paar maanden. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Volkswagen Group doet Weshare van de hand | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

Laatste update:

Volkswagen Group doet Weshare van de hand

Met de samenwerking hoopt Volkswagen nog beter te participeren in de snel groeiende markt voor nieuwe mobiliteitsdiensten.(Foto: Shutterstock)

De Volkswagen Group heeft de Weshare autodeelbusiness overgedaan aan Miles Mobility. Beide bedrijven hebben een partnerschap gesloten waarbij Miles Mobility Urban Mobility International (UMI) – inclusief Weshare – overneemt van de Volkswagen Group, aldus een persbericht. 

Miles heeft op zijn beurt meer dan tienduizend all-electric auto’s besteld bij Audi, Seat/Cupra en Volkswagen Passenger Cars. Die wagens moeten vanaf volgend jaar worden afgeleverd. Miles is momenteel actief in acht Duitse steden. Dit najaar zijn ook Brussel en Gent toegevoegd. De vloot bestaat uit ruim negenduizend voertuigen waarvan rond de 70 procent is geleverd door de Volkswagen Group.

Met de samenwerking hoopt Volkswagen nog beter te participeren in de snel groeiende markt voor nieuwe mobiliteitsdiensten en haar klanten tegelijk een grotere keus te bieden. “Nieuwe mobiliteitsdiensten zoals auto-abonnementen modellen en autodelen genieten van een sterke vraag. Dit is een trend waarin we meer willen meedraaien. Met een sterke partner om de vloot te beheren en met voertuigen van verschillende Volkswagen Group merken komt autodelen beschikbaar voor een nog breder spectrum van klanten. We zijn blij dat we de perfecte partner hebben gevonden met Miles, waarvan de portefeuille te boeken is via het Volkswagen mobiliteitsplatform,’’ zegt dr Christian Dahlheim, bestuursvoorzitter van Volkswagen Financial Services dat verantwoordelijk is voor de mobiliteitsactiviteiten van de groep. 

Overname Europcar

Het Duitse autoconcern haalde eerder dit jaar, samen met Pon Holding en investeerder Attestor, ook autoverhuurder Europcar binnen. Dat bedrijf wordt een andere pijler onder VW’s mobiliteitsplatform, laat VW weten. Doel is om klanten een breed aanbod aan verschillende mobiliteitsdiensten te bieden, uiteenlopend van een paar uur autodelen of -huren tot een auto-abonnement voor een paar maanden. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie