Laatste update:

Ministerie start campagne autodelen

(Foto: Shutterstock)

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voert onder het motto ‘Delen maakt je wereld mooier’ een campagne om de voordelen van autodelen onder de aandacht te brengen. Dat is vooral gericht op mensen met een rijbewijs die wonen in een stedelijk gebied, aldus het ministerie in een persbericht. Het aantal deelauto’s is in 2023 gestegen met 23 procent tot 7.920. Van deze deelauto’s is 48 procent elektrisch.

Veel mensen zijn nog niet bekend met het concept van autodelen. Volgens onderzoek I&O staat 28 procent van de respondenten binnen nu en vijf jaar wel open voor het gebruik van een deelauto.

Staatssecretaris Vivianne Heijnen: “De bereikbaarheid van heel Nederland is een uitdaging. Met slimme oplossingen zoals deelauto’s zorgen we ervoor dat meer mensen een weg vinden naar een zakelijke afspraak, een familiebezoek of een dagje uit. Voor wie niet dagelijks een eigen auto nodig heeft, is een deelauto een prima oplossing, bijvoorbeeld als je grote spullen moet vervoeren. Het draagt bij aan de ambities van het kabinet om de CO2-uitstoot terug te dringen, zeker doordat een groeiend aandeel deelauto’s elektrisch is en deelauto’s zorgen voor meer ruimte op straat. Met deze campagne willen we mensen de voordelen van autodelen laten zien.”

Deelauto’s bieden volgens het ministerie veel voordelen. Zo betaal je alleen als je een deelauto gebruikt en kies je per rit welke deelauto je nodig hebt. Met een deelauto maak je ook nog eens een duurzame keuze. Bovendien zijn er veel verschillende manieren om een auto te delen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Ministerie start campagne autodelen | Fleet&Mobility

Ministerie start campagne autodelen

Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Veel mensen zijn nog niet bekend met het concept van autodelen. Volgens onderzoek I&O staat 28 procent van de respondenten binnen nu en vijf jaar wel open voor het gebruik van een deelauto.

Staatssecretaris Vivianne Heijnen: “De bereikbaarheid van heel Nederland is een uitdaging. Met slimme oplossingen zoals deelauto’s zorgen we ervoor dat meer mensen een weg vinden naar een zakelijke afspraak, een familiebezoek of een dagje uit. Voor wie niet dagelijks een eigen auto nodig heeft, is een deelauto een prima oplossing, bijvoorbeeld als je grote spullen moet vervoeren. Het draagt bij aan de ambities van het kabinet om de CO2-uitstoot terug te dringen, zeker doordat een groeiend aandeel deelauto’s elektrisch is en deelauto’s zorgen voor meer ruimte op straat. Met deze campagne willen we mensen de voordelen van autodelen laten zien.”

Deelauto’s bieden volgens het ministerie veel voordelen. Zo betaal je alleen als je een deelauto gebruikt en kies je per rit welke deelauto je nodig hebt. Met een deelauto maak je ook nog eens een duurzame keuze. Bovendien zijn er veel verschillende manieren om een auto te delen.